Završna konferencija projekta “Temelj razvoja” /FOTO/

Autor: PROMO

Održana je završna konferencija projekta ˝Temelj razvoja˝, nositelja Grada Pleternice, a partner udruga Hrvatsko žensko društvo Pleternica. Projekt u 100%-tnom iznosu financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.Vrijednost projekta je 841.412,04 kn.

Projekt je započeo 3. rujna 2018.god i trajao je 18 mjeseci. U projektu su odrađene aktivnosti:
– anketirano je 100 nezaposlenih osoba te putem vrednovanja ankete dobili konkretne informacije o željenim vrstama osposobljavanja koje su i provedena, a to su: njegovateljica, pomoćni/na kuhar/ica,pomoćna slastičarka
– Održane su edukacije o samozapošljavanju te je izrađeno 20 životopisa i 20 poslovnih planova
– Kroz razvoj informatičke pismenosti neki polaznici su stekli nova znanja i vještine dok su neki obogatili već stečeno znanje.
– Prošlo se kroz ciklus edukacije osnaživanja (komunikacije, pregovaračke i prezentacijske vještine)
– Održano je 10 kreativnih radionica, a radovi proizišli iz kreativnih radionica prezentirani su široj javnosti na manifestacijama Grada Pleternice.
– Održano je 5 timskih sjednica o potrebama poslodavaca i nezaposlenih, kao rezultat istih kreirane su i izrađene brošure koje daju informacije o samozapošljavanju, potiču na aktivno traženje posla i sl.
– Održano je i 8 sastanaka projektnog tima
– Osim nezaposlenih osoba provedene su i edukacije za stručnjake koji rade s nezaposlenim osobama te su oni unaprijedili svoja znanja i vještine u svrhu unaprijeđena usluga
– Održana je kampanja DANI KARIJERA te je široj javnosti prezentiran projekt kao i znanja i vještine polaznika proizišle iz teorijskog i praktičnog rada.
– Organiziran je i okrugli stol za stručnjake na kojem se analiziralo stanje na tržištu rada, stanje po pitanju cjeloživotnog obrazovanja te učinak projekta na navedene stavke.

Sudionici projekta dokazali su kako nikada nije kasno za nova znanja i iskustva te učiniti nešto za svoj život, dodala je voditeljica projekta Anita Nikić. Prigodnim riječima nazočne je pozdravila gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić, uz čestitke sudionicima koji su prošli edukacije kroz projekt.

“Vjerujem da vam je ovaj projekt za koji smo priskrbili bespovratna sredstva dao nova znanja i kvalitete. Često razgovaramo o našim projektima, njihovim koristima za našu zajednicu – kroz naše projekte gradimo nove objekte, radimo puno novih infrastrukturnih projekata, ali naši projekti nisu samo infrastruktura, oni obuhvaćaju i rad s ljudima, a jedan od takvih je ovaj. Vi ste kroz ovo dobili besplatnu edukaciju, nove vještine za koje vjerujem da će vam pomoći u vašem daljnjem životu i planovima. Onima koji nisu zaposleni želim da u što kraćem vremenu pronađu posao te da vam u tome pomognu i ove kvalifikacije koje ste stekli kroz projekt. U konačnici, vjerujem da vam je i ovo druženje, razmjena znanja i iskustava te osnaživanje u procesu puno pomoglo,” naglasila je gradonačelnica Jozić.

Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Grada Pleternice

Foto: D. Krstanović [FAG id=272613]

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88