Završna konferencija projekta „Cvjetna budućnost II“:

Autor: PROMO

U prostoru Hrvatske knjižnice i čitaonice u Pleternici danas je održana završna konferencija projekta „Cvjetna budućnost II“ čiji je nositelj Grad Pleternica, a partneri su Poduzetnički centar Pleternica d.o.o., HZZ PU Požega, Hrvatsko žensko društvo Pleternica, Pleternički komunalac d.o.o. te Regionalni koordinator razvoja PSŽ. Ukupna vrijednost projekta je 984.399,00 kn i financiran je iz Europskog socijalnog fonda u 100-postotnom iznosu.

Projekt Cvjetna budućnost II nastao je kao akcijski plan Grada Pleternice kojim se željelo povećati kompetencije i mogućnosti veće zapošljivosti nezaposlenih žena na pleterničkom području te ih ohrabriti na aktivnije sudjelovanje u svim društvenim aspektima, utjecati na poboljšanje njihovog obiteljskog i društvenog života, a time utjecati i na ukupno pozitivnije ozračje života u sredini.

Partneri projekta su Poduzetnički centar Pleternica d.o.o., HZZ PU Požega, Hrvatsko žensko društvo Pleternica, Pleternički komunalac d.o.o.,Regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije
Projekt je započeo 14. svibnja 2018.g i traje 24 mjeseca, uz produžetak do 14. kolovoza 2020. zbog izvanrednih okolnosti s COVID-19. Ciljna skupina u projektu su žene u nepovoljnom položaju – nezaposlene i dugoročno nezaposlene žene s pleterničkog područja. Aktivnosti projekta se odnose na stručno osposobljavanje i educiranje 41 žene, za program:
– Uzgajivačica cvijeća ( upis u radnu knjižicu)
– Uzgajivačica ljekovitog bilja (upis u radnu knjižicu)
– Aranžer, cvjetni dizajner (potvrda)
– Edukacije o tehnikama kompostiranja (potvrda)
Žene su dodatno pohađale Online tečaj izrade CV-a i Online tečaj traženja posla, te su prošle i šest psiholoških radionica osnaživanja i motiviranja za aktivaciju ulaska na tržište rada.

U ime svih polaznica projekta zahvalila je Mira Krstovljak. “Projekt smo započele sa psihološkim radionicama kojima smo sve, vjerujem, bile oduševljene i motivirane za daljnji rad i sudjelovanje u projektu za koji smo znali od početka kako će nam dobro doći u daljnjem životu. Kako je projekt odmicao prošle smo osposobljavanje i edukacije te online tečajeve traženja posla, išle smo na izlete na poznati cvjećarski sajam Floraart u Zagreb, posjetile lokalna obiteljska gospodarstva na kojima smo imale priliku naučiti o uzgoju različitih kultura, ali i o osnovama pokretanja vlastitog posla. Tako smo proširivale svoja znanja i iskustva. Zahvalna sam, kao i ostale polaznice projekta “Cvjetna budućnost II” što smo mogle sudjelovati u ovom vrijednom projektu Grada Pleternice koji je uistinu, na različite načine doprinio našem osobnom razvoju i obogatio naše živote različitim iskustvima i znanjima,” rekla je Krstovljak.

Na završnoj konferenciji uz sudionice projekta bili su predstavnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područni ured Požega Martina Keller, predstavnik Regionalnog koordinatora razvoja PSŽ Stjepan Jakopović, predsjednica udruge Hrvatsko žensko društvo Pleternica Dorotea Valenta, te voditeljica ureda za projekte Europskog socijalnog fonda Poduzetničkog centra Pleternica Barbara Rudež , a nazočnima se obratio zamjenik gradonačelnice Antonije Jozić Domagoj Katić.

“Završili smo jedan vrijedan projekt i sada nam predstoji vrijeme u kojem tražimo nove projekte, natječaje kako bi opet aplicirali aktivnosti poput ovih u kojima ste vi sudjelovali. Pozdravljam vas i u ime gradonačelnice Antonije Jozić te u svoje i njezino ime zahvaljujem na svim aktivnostima koje se u sklopu ovog projekta zdušno provodili. Doista imamo samo riječi pohvale i nadam se kako ćete stečeno znanje iskoristiti i na osobnoj i na profesionalnoj razini. Mi ćemo kao Grad nastojati ponovo razvijati projekte upravo zbog vas i za vas jer vrlo je važno da se projekti i novci Europske unije slijevaju u našu sredinu jer tako jačamo i ljudske kapacitete ali i samo naše gospodarstvo,” rekao je Katić.

Sadržaj publikacije i emitiranog materijala isključiva je odgovornost Grada Pleternice.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek