Završeno osposobljavanje pomoćnika u nastavi (foto)

Autor: D.K.

DSC_9354POŽEGA – Edukacija je završena za osposobljavanje pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama, koje su predviđene projektom „Petica za dvoje – II. faza“, a čiji nositelj je Grad Požega u suradnji s OŠ Julija Kempfa, OŠ Antuna Kanižlića i OS Dobriša Cesarić kao projektnim partnerima, navodi se na stranicama pozega.hr.

Edukacije je provelo Učilište Link. Pohađalo ih je 18 polaznika, a održavane su u OŠ Dobriša Cesarić. Trajale su ukupno 20 sati u sklopu kojih su obrađene sljedeće teme: djeca s teškoćama u odgojno-obrazovnom procesu, razvoj djeteta i učenje, učenici s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama u osnovnoškolskom odgoju i obrazovanju, komunikacija te uloga pomoćnika u nastavi kao podrška učeniku, učitelju i roditelju.

Projekt je sufinancirala Europska Unija, iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020., a u okviru natječaja Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama u sklopu mjera Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Vrijednost projekta je 1.627.912,50 kn, a iznos sufinanciranja od strane ESF-a je 1.497.479,50 kn. Cilj projekta je olakšati integraciju učenika s teškoćama u razvoju, njihovo emocionalno funkcioniranje, poboljšanje obrazovnih postignuća i unaprijediti kvalitetu njihova školovanja te povećati zapošljivosti nezaposlenih osoba.

no images were found

Više iz kategorije