Završena izgradnja Studentskog doma, obavljen tehnički prijem – slijedi opremanje prostorija: Početkom 2020. godine useljavanje prvih korisnika

Autor: DK

Radovi na izgradnji Studentskog doma u Požegi su završeni, obavljen je i tehnički prijem, a kako doznajemo radovi su izvedeni prema pravilima struke što je u konačnici rezultiralo pozitivnom rješenju nadležne komisije.

Do kraja godine trebalo bi biti dovršeno kompletno unutarnje uređenje odnosno  postavljanje novog namještaja i potrebite opreme. Prvi korisnici – stanari u novom Studentskom domu trebali bi useliti početkom 2020. godine.

Podsjetimo, riječ je o projektu vrijednom 32 milijuna kuna kojega financira Ministarstvo regionalnog razvoja, uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja. Studentski dom će se prostirati na 2.888,66 m2 bruto površine koji će u svom sastavu imati 110 kreveta u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama s kupaonicama, od čega 62 kreveta za studente u nepovoljnom položaju, 2 kreveta za studente s invaliditetom, polivalentnu sportsku dvoranu, medijateku, opremljenu zajedničku učionicu, spremište za bicikle, čajnu kuhinju s blagovaonicom, samoposlužnu praonicu i opremljenu kuhinju s menzom za osamdeset osoba.

Opći cilj projekta je povećati pristup visokom obrazovanju i doprinijeti povećanju uspjeha studiranja u Požeško- slavonskoj županiji. Specifični ciljevi dodijeljenog projekta su doprinijeti smanjenju troškova studiranja u gradu Požegi kroz izgradnju studentskog smještaja, posebice za studente u nepovoljnom položaju, unaprijediti kvalitetu života studentske populacije u gradu Požegi te doprinijeti prepoznatljivosti grada Požege kao poželjnog mjesta za studiranje te time osigurati popunjenost kapaciteta Studentskog doma.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: