Završena energetska obnova u Bilicama: “Djela govore više od riječi” /FOTO/

Autor: PROMO

Ukupna vrijednost projekta, čiji je nositelj Grad Pleternica je 461.122,20 kuna, a sufinancirala ga je Europska unija. U skladu s epidemiološkim mjerama, na završnoj konferenciji su bili gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić i njen zamjenik Domagoj Katić, direktorica Poduzetničkog centra Pleternica Marija Šarić te predsjednik Mjesnog odbora Bilice Tomislav Ećimović uz predstavnike mještana.

Energetska obnova društvenog doma u Bilicama obuhvatila je zamjenu stolarije, ugradnju toplinske ovojnice zgrade, kotla na pelete te zamjenu rasvjete i izgradnju pristupne rampe za osobe s invaliditetom. Obnova će doprinijeti smanjenju potrošnje energije u zgradi, pa je postignuta ušteda od 53 posto, a zgrada je iz energetskog razreda D prešla u razred C.

– Ovo je svečani dan za nas i koristim priliku kako bih zahvalio, ponajprije vodstvu Grada Pleternice koji je kandidirao naš mjesni dom za energetsku obnovu i dokazao da brine o ravnomjernom razvoju i malim sredinama kao što su Bilice – rekao je to Tomislav Ećimović, predsjednik Mjesnog odbora Bilice u povodu održavanja završne konferencije Energetske obnove Društvenog doma u Bilicama.

Podsjeća kako je ovaj društveni dom izgrađen 1970. godine suradnjom seljana i njihov dobrovoljnim radom te kako je svaka generacija dala svoj doprinos. – Sada smo ovom energetskom obnovom doista zaokružili cijeli proces. Mi Biličani znamo dovoljno što nama ovaj dom znači – ovo je mjesto koje okuplja i staro i mlado – zaključuje Ećimović.

Pleternička gradonačelnica Antonija Jozić istaknula je kako je ovo jedna od deset zgrada koje su u proteklom razdoblju obnovljene te je istaknula kako djela govore više od riječi.

– Ovaj dom koji je obnovljen, koji je doživio jednu temeljitu rekonstrukciju djelo je koje govori više od ijedne riječi. U sklopu samog društvenog doma izgrađeno je u proteklom vremenu i igralište, izgrađena je ograda, a s obzirom na to da ovdje imamo vrlo agilnog predsjednika mjesnog odbora, najmlađeg predsjednika na području našeg grada, a kao mjesni odbor imate jako puno planova – ono što sigurno mogu najaviti u sljedećem periodu je da najkasnije za mjesec, dva dolazi i sprave za dječje igralište, a planiramo postaviti i rasvjetu na novo igralište. Ovo će doista postati mjesto gdje ćete, vjerujem, rado i često provoditi svoje društvene, sportske i ostale aktivnosti – rekla je Jozić.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88