Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Završen stečajni postupak u pleterničkom Oropletu nakon 15 godina: Svoja potraživanja djelomično će naplatiti 152-oje bivših radnika

PRIJE 6 GODINA
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Završen stečajni postupak u pleterničkom Oropletu nakon 15 godina: Svoja potraživanja djelomično će naplatiti 152-oje bivših radnika Požega.eu | Završen stečajni postupak u pleterničkom Oropletu nakon 15 godina: Svoja potraživanja djelomično će naplatiti 152-oje bivših radnika

PRIJE 6 GODINA
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED



PLETERNICA - Nakon više od 15 godina završen je stečajni postupak u pleterničkoj tvrtki "Oroplet" d.d. a radnici će konačno naplatiti dio svojih potraživanja. Potvrdio nam je to Miro Mesić, predstavnik radnika u Odboru vjerovnika "Oroplet" d.d. u stečaju.

-Da, nakon neizmjerno dugog odvijanja stečajnog postupka nad Oropletom, on je konačno i završio 29. siječnja ove godine kada je održana Skupština vjerovnika. Na Skupštini je donesena i odluka da se iznos od 943.256,98 kuna dodjeli radnicima koji su bili u radnom odnosu u Oroplet d.d. na dan otvaranja stečaja, a njih je 152-oje. Iznosi koje će dobiti su različiti za pojedine bivše radnike ovisno o godinama staža i visini plaće u ondašnjem Oropletu, a kreću se od 1.100 do 13.500 kuna. Ovim isplaćenim iznosom priznate realizirane tražbine po zaposlenom iznose oko 48 posto (otpremnine) što je izuzetno povoljno u odnosu na "stečajni prosjek u RH" koji iznosi oko 11-12 posto. Napominjem da su zaostale plaće prije isplaćene – rekao je M.Mesić.

Zbog dugotrajnih problema u poslovanju firme, stečaj je u "Oropletu" pokrenut 21.listopada 2002. godine čemu je prethodilo nekoliko obustava rada, počevši od travnja te godine. Zahtjev za pokretanje stečajnog postupka podnijela je u svibnju tadašnja "Požeška banka" i to zbog duga od 5 milijuna kuna.

-Molim bivše radnike "Oropleta" d.d. da računovotkinji Ankici Prica dostave svoj OIB, broj štednog računa, adresu i telefonski broj. Mogu ju kontaktirati na tel. (034) 251 644 ili 099 515 11 30 i bilo bi dobro da to učine što prije jer, što prije prikupimo podatke, pa i o umrlim radnicima, prije će krenuti isplata novca koji smo čekali toliko godina – dodao je na kraju Miro Mesić.

Foto: Arhiva, radio.hrt.hr

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo