Zavidni rezultati požeških biciklista na utrci u Banja Luci

Autor: Požega.EU

BANJA LUKA / POŽEGA – U nedjelju su biciklisti požeškog biciklističkog kluba LUKS Racing Team nastupili na međunarodnoj biciklističkoj cross country utrci u Bosni u Hercegovini koja je održana u Banja Luci. Utrka je inače upisana u svjetskom biciklističkom kalendaru i ranga UCI C 2 na kojoj su nastupili požeški biciklisti Krešimir Pavičić, Matej Skuzin, Zvonko Pedić i Mirko Budimlić.

Po vrlo hladnom i kišovitom vremenu, kiša je padala cijeli dan, i na temperaturi ispod 10 stupnjeva biciklisti su pokazali da je forma i na kraju sezone na zavidnoj razini. Na prvom startu, na stazi dužine 4.300 metara startali su u kategoriji “Veterana B” Krešimir Pavičić, u kategoriji “Junior” Zvonko Pedić dok je u kategoriji “starijih Kadeta” nastupio Mirko Budimlić.

Krešimir Pavičić je vozio dva kruga i utrku je završio kao pobjednik. U utrci od četiri kruga Zvonko Pedić je osvojio šesto mjesto, dok je Mirko Budmlić, iako je vozio u starijoj kategoriji, od starta pa do cilja, u utrci od tri kruga premoćno osvojio prvo mjesto.

Na utrci kategorije Elite nastupio je požeški biciklist Matej Skuzin koji je u konkurenciji biciklista iz Izraela, Crne Gore i Bosne i Hercegovine odvezao jedu od svojih najboljih utrka u karijeri i osvojio vrlo dobro treće mjesto, dok je prvo mjesto osvojio Isayh Rotem iz Izraela.

Utrku je krenuo sa 6. mjesta u prvom krugu i kroz 6 krugova je iz kruga u krug poboljšavao plasman tako da je utrku u dužini od 25,2 km završio na trećem mjestu. Time je osvojio 15 UCI bodova i tim rezultatom poboljšao plasman na svjetskoj rang listi za preko 200 mjesta.

Tako postignutim rezultatima Hrvatskom nacionalnom savezu poboljšan je plasman na UCI rang listi, što je hvale vrijedan rezultat Mateja Skuzina.

Ovom utrkom u Banja Luci biciklisti su odvezli predzadnju utrku sezone i idući tjedan požeškom utrkom Slavonske brdsko biciklističke lige završavaju uspješnu sezonu 2015.

Izvor: BK LUKS Racing Team

Više iz kategorije