Zatvorenici koji štrajkaju glađu u Kaznionici i zatvoru u Požegi pod liječničkim su nadzorom

Autor: DK

Tabla zatvora u PožegiPOŽEGA – Prema neslužbenim informacijama koje smo dobili, koje su vezane da određeni broj zatvorenika u Kaznionici i zatvoru u Požegi štrajka glađu dobili smo odgovor od Sergeja Abramova, glasnogovornika Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske kojeg prenosimo u cijelosti:

Zatvorenici koji se nalaze na izdržavanju kazne zatvora i mjere istražnog zatvora u Kaznionici i zatvoru u Požegi, trenutno njih 14 (četrnaest), što iznosi 5,17 % od ukupnog broja osoba na izdržavanju kazne zatvora ili mjere istražnog zatvora u tom kaznenom tijelu, od dana 11. srpnja 2015. godine odbijaju pripremljenu zatvorsku hranu. Sukladno članku 110. Zakona o izvršavanju kazne zatvora (“Narodne novine” broj: 190/03.- pročišćeni tekst, 76/07., 27/08., 83/09., 18/11., 56/13. i 150/13.), nalaze se pod trajnim liječničkim nadzorom i upoznati su da ovim postupcima ugrožavaju svoje zdravlje i život.

S obzirom na isto, Kaznionica i zatvor u Požegi, u okviru individualiziranog profesionalnog pristupa, vodeći računa o osobnosti i karakteristikama svakoga zatvorenika, vodeći se načelom profesionalne diskrecije i fleksibilnosti, poduzima mjere i radnje s ciljem utvrđivanja stanja, daljnjeg postupanja u skladu sa stručnim kriterijima, zakonskim i podzakonskim propisima u svrhu potrebe osiguravanja osobne sigurnost i zaštite prava svakoga zatvorenika, sukladno Zakonu o izvršavanju kazne zatvora (“Narodne novine” broj: 190/03.- pročišćeni tekst, 76/07., 27/08., 83/09., 18/11., 56/13. i 150/13.), kao i ovlaštene službene osobe ministarstva nadležnog za poslove pravosuđa, Središnjeg reda uprave za zatvorski sustav, sukladno svojim ovlastima.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: