Zatvaranje prometa preko središta grada nema alternativu!?

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA -Po pitanju prometa nakon zatvaranja Trga sv. Terezije mislim da bi se situacija  mogla malo ublažiti na način promjene smjera ulice Primorska do raskrižja sa Babukićevom ulicom čime bi se rasteretila Županijska ulica, a od strane ulice Kamenita Vrata prema pješačkoj zoni zabraniti promet, pri čemu bi bilo dozvoljeno snabdijevanje, a potrebno je napraviti propusnice za vozila stanara tog dijela grada – istakao je za pozega.eu Marijan Babić, predsjednik Autokluba Požega na naš upit o njihovim mišljenjima za poboljšanje odvijanja prometa motornih vozila u najužem središtu ovoga grada.

Oni nadalje tvrde da je zatvaranje prometa preko središnjeg Trga sv. Trojstva vrlo složeno, te da bi se o tome bi se moralo dobro razmisliti jer je upitna takva mogućnost jer smatraju da ne postoji alternativa.

Marijan Babić, predsjednik Autokluba Požega

Usko grlo požeškog prometa dakako je i most na Orljavi uz kojega su sa svake strane raskrižja sa semaforima.

-Mislim da bi se teretni promet trebao preusmjeriti Osječkom ulicom(ulijevo) do Šokačke, odnosno Industrijske ulice, kako bi bilo manje zastoja – nastavlja nam gospodin Babić.

On se osvrnuo i na prometovanje autobusa gradskog prometa koji prometuju gradom, posebice njegovim središtem, ističući da nisu primjerene veličine za požeške ulice, te stvaraju gužve- zaključio je Marijan Babić i dodao da je prometna problematika složena sa dosta problema, te da je dobro da županija osniva povjerenstvo za promet u gdje će i Autoklub Požega imati predstavnika koji će se pozabaviti prometnim rješenjima.

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: