Zatvaranje pekare „Požežanke“ neki pekari iskoristili za dizanje cijena svoga kruha?!

Autor: DK

Malo je tko mogao očekivati da će zatvaranje pekare „Požežanka“ u sastavu dd „Kutjeva“ od 1. kolovoza ove godine neki proizvođači kruha iskoristiti za podizanje cijena svojih proizvoda. To se ipak dogodilo, no nije nam poznato i nismo uspjeli saznati je li to slučaj kod svih pekara ili samo kod pojedinih.

Jedan sugrađanin nas je na to upozorio rekavši da je samo dan nakon zatvaranja navedene pekare došao kupiti kruh u prodavaonicu kruha, smještenu u najužem središtu grada, te se neugodno iznenadio jer je kruh težine nekih 60 dekagrama, kojega inače uobičajeno kupuje, poskupio za jednu kunu!

Nisu nam poznati razlozi za takav potez, no ne možemo se oteti dojmu da ovaj njihov (ne) poslovni korak nije slučajnost već dobro smišljen trik i motiv za bolju zaradu.   

Stoga ćemo pokušati slijedećih dana provjeriti cijene kruha u još nekim privatnim pekarnicama i prodavaonicama prehrambenih artikala u gradu i okolini kako bi se uvjerili u točnost ovakvih poteza, koje su pekari povukli neposredno nakon uspješne ovogodišnje žetve pšenice na slavonskim prostorima.

Foto: Ilustracija

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: