Zasvjetlila rasvjeta ulicama Poreča u kutjevačkom kraju

Autor: DK

Stanovnicima kutjevačkig prigradskog naselja Poreča odnedavno je olakšano kretanje u večernjim i noćnim satima. Iako promet nije tako gust u ovome naselju svi su stanovnici u opasnosti ako se kreću kolnikom kada padne mrak kako zbog tame tako i zbog nedostatka staza pa je postavljanjem rasvjetnih stupova opasnost ublažena, a svaka šetnja naseljem olakšana. Dakako da je postavljanjem nove rasvjete i vozačima olakšano prometovanje vozilima čime je povećana sigurnost za sve sudionike i o one druge na cesti.

Dani su sve kraći, ranije se smrači tako da je ova inicijativa gradske uprave na čelu s gradonačelnikom Josipom Budimirom realizirana u najbolje moguće vrijeme za mještane Poreča.

Konkretno se radi o postavljanju 21 betonskog stupa s pripadajućim sadržajem i svjetiljkama koji su postavljeni duž prometnice koja se pruža kroz samo naselje. Tom investicijom grad Kutjevo pokazuje brigu o svojim prigradskim naseljima. Poreč je doista lijepo i mirno mjesto koje zbog brojnih praznih kuća izgleda zaboravljeno no tako čelni ljudi Grada ne razmišljaju pa pomalo rješavaju problematiku Poreča, ali i svih drugih naselja koja pripadaju Gradu bilo da se radi o rasvjeti, vodovodnoj mreži, obnovi društvenih domova i ostalih vitalnih sadržaja za kvalitetniji život mještana koji su godinama bili zaobilaženi i ignorirani.

Poreč je jedno od najmanjih naselja i i po briju kućanstava i po broju stanovnika no ovakva mjesta definitivno imaju potencijala za razvoj kroz ruralni turizam.

Mir, oku ugodno okruženje, priroda i dah prošlosti ne nalazi se često, a blizina grada Kutjeva nudi i poveznicu s urbanim načinom života i zadovoljava osnovne životne potrebe svim svojim sadržajima.

Komentiraj: