Zastrašivanje na „službeni“ način: S mobitela u vlasništvu grada Kutjeva predstavio se kao policijski inspektor i zastrašivao 23-godišnjaka

Autor: DK

Trebalo je proći više od mjesec i pol dana da se utvrdi tko je zastrašivao 23-godišnjaka s područja grada Kutjeva i da se protiv te osobe podigne optužni prijedlog radi (ne)djela koje je počinio.

Iz Policijske uprave požeško-slavonske primili smo u dnevnom izvješću, o čemu smo pisali, kako su policijski službenici dovršili kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Kutjeva i utvrdili da je dana 20. ožujka 2020. oko 19.30 sati s mobilnog telefona nazvao 23-godišnjaka te se lažno predstavio kao policijski inspektor, a sve u cilju da ga zastraši. U izvješću je također navedeno kako protiv 35-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 10 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Tragom te prve informacije doznali smo malo širu priču oko svega toga, što baš nije uobičajeno i zbog čega bi još netko trebao snositi odgovornost. Naime 23-godišnjaka je zastrašivao 35-godišnjak i to s mobilnog telefona koji je u vlasništvu grada Kutjeva. Da stvar bude još gora, 35-godišnjak koji je koristio mobilni telefon grada Kutjeva, prema našim prvim informacijama nije zaposlenik u toj lokalnoj jedinici samouprave. Ostaje nepoznanica i tko je 35-godišnjaku omogućio da se koristi mobilnim telefonom grada Kutjeva odnosno tko je zapravo pravi korisnik tog službenog broja.

Iz grada Kutjeva smo dobili službeni odgovor i „žalopojke“ u kojem se izražava duboko žaljenje zbog slučaja zastrašivanja, odnosno lažnog predstavljanja koje se dogodilo na području Grada Kutjeva, a u koje je možebitno, na posredan način preko upotrebe sredstva zastrašivanja i lažnog predstavljanja, upleten i Grad Kutjevo.


-Prema dosad prikupljenim informacijama i okolnostima slučaja, za reći je da 35-godišnja osoba, protiv koje je u ovom slučaju podignut optužni prijedlog, nije ni na koji način povezana s Gradom Kutjevom niti je njegov zaposlenik. Točno je da se 35-godišnja osoba tom prilikom koristila mobitelom u kojem je priključen broj u vlasništvu Grada Kutjeva, ali napominjemo da navedeni broj nije broj kojim se koristi netko od službenika ili namještenika Grada Kutjeva, niti je isti naveden na službenoj stranici Grada Kutjeva kao kontakt broj nekog od zaposlenika Grada – navodi se u priopćenju kojeg smo primili iz grada Kutjeva u kojem se dalje navodi kako će grad Kutjevo u narednom razdoblju istražiti kako je došlo do okolnosti da je taj broj upotrijebljen u nemilom slučaju, odnosno tko je i na koji način dopustio 35-godišnjaku da se istim brojem koristi, te utvrditi postoje li u tom smislu okolnosti primjene odredbi članka 45. odnosno 46. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, a tiču se mogućih lakih ili teških povreda službene dužnosti, te će o poduzetim radnjama pravovremeno izvijestiti javnost.

Za očekivati je da će grad Kutjevo u što skorijem vremenu utvrditi sve okolnosti oko navedenog događaja i poduzeti odgovarajuće mjere.

Foto: Ilustracija, arhiva, pozega.eu

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »