Jakšić

Zastoj zbog pandemije jakšićki penzići koriste za uređenje prostora

Autor: Jelenko Topić

Više od godinu dana traje pandemija korona virusa što je mnoge udruge zaustavila u provođenju redovnih aktivnosti. Neki su to iskoristiti okrenuvši se drugim poslovima. Članovi Matice umirovljenika općine Jakšić  u požeškom kraju nisu sjedili prekriženih ruku.

– Posvetili smo se uređenju prostora. Uspjeli smo osvježiti naše prostorije. Kupili smo i neke nove uređaje i novi kompjuter koji smo dobili kao donaciju od općine. Imamo veliku potporu načelnika i njegovo razumijevanje. Obećao je da nagodinu idemo u ozbiljno renoviranje. Skidat ćemo krov i mijenjati instalacije. Moramo se seliti, ali već smo dogovorili s načelnikom da se selimo u društveni dom u obližnjem Radnovcu koji je novouređen. Tamo ćemo se preseliti dok naši radovi ne budu gotovi- govori predsjednik Slavo Glavaš, koji je ponosan na broj od 300 članova u Matici umirovljenika od kojih njih 54 živi izvana Jakšića. To potvrđuje plodan rad, koji je nastavljen od prethodnih čelnika.

-Vjerujem da ljude najviše privlači druženje i putovanja. Imamo odlične fešte, a poznat je i naš Katarinski sajam. Imamo dobru suradnju s DVD-om, ribičkim i lovačkim društvom. Organiziramo natjecanja u pikadu, šahu i kuglanju, a gdje god dođemo, vrata su nam otvorena. Lijepo i aktivno surađujemo i s KUD-om Slavonija- ističe predsjednik.

Budućnost ove udruge je obećavajuća, a i u doba pandemije načelnik općine Ivica Kovačević daje im potporu dok oni jedva čekaju novi prostor za druženje. Imaju niz humanitarnih projekta, a prije ove krize, putovali su od Padove i Venecije do Beča i Praga. Osmjesi njihovih članova na fotografijama potvrđuju kako svi članovi s lakoćom ispunjavaju misiju unapređenja kvalitete života osoba starije dobi.

Matica je u sigurnim rukama umirovljenog pilota hrvatske vojske Slave Glavaša koji je u karijeri prošao čak osam tisuća letova. Letio je punih 35 godina, a obučavao je i mlade pilote u Zadru. Nakon premještaja u Zagreb, sudjelovao je u Domovinskom ratu, a onda se u mirovini odlučio vratiti u rodni kraj iz kojeg je otišao s 15 godina. U Maticu umirovljenika
uključio se kao tajnik, a sada je predsjednik koji ima samo jednu želju – organizirati feštu nakon što prestane pandemija.

-Zadnje putovanje je trebalo biti u travnju prošle godine, sredstva su bila uplaćena i onda nam je došao lockdown. Put smo odgodili za listopad jer je bilo obećavajuće da će se smiriti, no, u kolovozu je krenulo ponovno- govori Glavaš i najavljuje proputovanje Hrvatskom. Već je osmislio rutu Plitvička jezera, Zadar, Šibenik i NP Krka.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88