Zašto grad Požega ne želi osigurati potrebit gradski prijevoz za sva naselja?

Autor: DK

POŽEGA – Da građani, posebice umirovljenici, ali i učenici srednjih škola sa područja, Lipe, Ugaraka, Gornjih i Donjih Emovaca iza 18 sati nemaju osiguran gradski linijski prijevoz iz Požege do svojih mjesta sati na što je ukazao Ivan Vlahović, član Gradskog odbora SDP-a na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji u Požegi potvrđuje činjenica rasporeda vožnje koja je evidentna i vidljiva na službenim web stranicama grada Požege. Zbog čega su građani posebice umirovljenici i srednjoškolci uskraćeni za ona osnovna prava teško je za pretpostaviti za što smo zatražili odgovor iz grada Požege.

Ivan Vlahović, član GO SDP-a Požega

-Gradonačelnik Neferović ne želi osigurati autobusni prijevoz učenicima srednjih škola prigradskih naselja Grada Požege, iako središnja država osigurava 75% subvencija od cijene autobusne karte. Srednjoškolci se snalaze a najčešće u školu putuju pješke ili biciklom izlažući se tada opasnostima koje vladaju u prometu našega Grada – rekao je na konferenciji za novinare Ivan Vlahović.

Ostaje i nejasna činjenica na koju će netko morati dati odgovor, što je na konferenciji za novinare naglasio Vlahović, iz kojeg razloga učenici- srednjoškolci nadoplaćuju određenu razliku za mjesečnu kartu kada je Odlukom grada Požege propisano da mjesečna karta za sve korisnike linijskog prijevoza iznosi 200 kuna na pojedinoj relaciji u oba smjera. Tko će se na tu temu od nadležnih institucija malo pozabaviti i utvrditi o čemu se točno radi ostaje nam za vidjeti za što smo također zatražili odgovor od grada Požege.

Ono što je također na konferenciji za novinare naglašeno a to je uskraćivanje znatnih sredstava za rad udruga od strane grada Požege za što je Ivan Vlahović posebno dao svoj osvrt na to.

-Opće je poznato da Neferović kreše sredstva udrugama na području grada, ne pitajući se što te udruge rade i koliko je važna njihova opstojnost na ovim područjima. Neke udruge dobivaju i 95% manje sredstava nego što su dobivale prije čime se direktno utječe na rad i opstanak udruga – ističe Vlahović i kao primjer navodi Konjogojstvenu udrugu „Valis Aurea“ koja postoji 18 godina i koja okuplja tridesetak konjogojaca sa 70-ak konja te čuva tradiciju i baštinu zavičaja čuvajući na životu posavca i hladnokrvnjaka.

 

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: