Zašto Dragan Borevac, novi predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a bježi od odgovora?

Autor: D.K.

POŽEGA – Požeški HDZ odlučio je očito privesti kraju trakavicu oko smjenjivanja starog i imenovanja novog predsjednika Kluba vijećnika HDZ-a u Gradskom vijeću Požege. Podsjetimo, prije tri je tjedna održana sjednica Gradskog odbora HDZ-a na kojoj se krenulo s rušenjem Ante Šolića s mjesta predsjednika Kluba vijećnika.

No, priča je ostala nedovršena jer kako nam je tada tvrdio novopredloženi predsjednik Dragan Borevac, on je odlučio na tu funkciju pristati samo ako ga podrže svi vijećnici toga kluba. Podsjetimo i na to da se to nije dogodilo jer je sastanak tada demonstrativno napustila Blagojka Leko. Od tada do danas nije se uspjelo doznati je li član Kluba vijećnika iz redova HSP AS Dražen Muljević bio tada suzdržan, ZA ili protiv Šolićeve smjene ili je, kako nam tvrde neki članovi Kluba, ipak bio ZA Šolićevu smjenu, ali eto nikako ne može pronaći stranački pečat da to i službeno potvrdi.

Ovih je dana navodno predsjedniku Gradskog vijeća Nini Smolčiću pristigla dokumentacija u kojoj ga obavještavaju da je novi predsjednik HDZ-ova Kluba vijećnika Dragan Borevac što nam je u današnjem telefonskom razgovoru i potvrdio Nino Smolčić.

Što se, primjerice, dogodilo u međuvremenu da je Dragan Borevac ipak pristao biti predsjednikom Kluba vijećnika. Je li odjednom među HDZ-ovcima i koalicijskim im kolegama zavladalo jedinstvo pa su se baš svi složili da Šolić više ne uživa njihovo povjerenje ili Borevcu ipak laska mjesto predsjednika Gradskog vijeća na koje bi trebao zasjesti nakon što HDZ pobijedi na predstojećim lokalnim izborima.

Do odgovora smo pokušali doći, no Borevac nam nije odgovarao na pozive niti na SMS poruke.

Zašto je toliko teško odgovoriti na novinarski upit, ne znamo, kao što ne znamo ni to okreće li ovakvim ponašanjem Borevac leđa aktualnom požeškom gradonačelniku i svrstava li se u suprotni tabor.

Biti predsjednikom Gradskog vijeća velika je odgovornost, a pitanje je jesu li osobe koje izbjegavaju davati odgovore na sasvim jednostavna i konkretna pitanja uopće dorasle takvoj funkciji. Kako stvari stoje, SDP opet zadovoljno trlja ruke jer ovo je u najmanju ruku već 2:0 bez “ispaljenog metka”. Čisti autogol budućeg predsjednika Gradskog vijeća Požege.

Za sve navedeno zatražili smo od grada Požege potpunu informaciju s molbom i upitom je li je do došlo do promjene predsjednika u Klubu vijećnika HDZ-a i HSP-a AS u Gradskom vijeću grada Požege te, ako je došlo do te promjene, molimo informaciju tko je smijenjen, a tko je novoimenovan.

Nadalje zatražili smo i presliku dokumenta o novom imenovanju, ako je do njega došlo kao i odluku o imenovanju dosadašnjeg predsjednika Kluba vijećnika. Zamolili smo i za informaciju o preslici dokumenta iz kojeg je vidljivo na koji se način imenuju predsjednici klubova vijećnika, kojim je to dokumentom regulirano, posebice u slučaju Kluba vijećnika HDZ-a i HSP-a AS te je li je o promjenama u Klubu vijećnika HDZ-a dostavljen nekakav dokument ili odluka.  

Do zaključenja ovog članka nismo dobili odgovor kojeg ćemo objaviti po primitku kao i dokumente koji nam budu dostavljeni.

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot