Zarezana loza, a fešta uz Matu Bulića, Meri Miljković, Dyaco i Poseganu (foto galerija)

Autor: Požega Portal

DSC_5887kKUTJEVO – Po tradiciji d.d. „Kutjevo“ svake godine obilježava blagdan Sv. Vinka koji se slavi kao početak nove vinogradarske sezone. I ove godine svečanost je bila na predjelu Vinkomir na obroncima Krndije iznad Kutjeva, gdje je po običaju zarezana loza i blagoslovljeno trsje.

Tu su bili brojni poslovni partneri d.d. „Kutjeva“ iz cijele Hrvatske, te Slavenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, te drugih zemalja, a uz vlasnika tvrtke Envera Moralića, te je bio kum d.d. „Kutjeva“ poznati ekonomista dr. Ljubo Jurčić, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir, te niz čelnika gradova i općina iz naše i susjednih zemalja.

Tu je pripremljena bogata gastronomska ponuda uključujući i vol na ražnju, a daklako posluživala su se ponajbolja vina iz kutjevačkih podruma.

Za bogat cjelovečernji program u posebno pripremljenom šatoru pred gotovo tisuću uzvanika pobrinuli su se tamburaši Posegana  iz Požege i Dyaco iz Đakova, zatim zabavna grupa Delta iz Ploča, te solistica Mari Miljković iz Zagreba i glavni gost večeri Mate Bulić.

Zabava je potrajala do ranih jutarnjih sati, a u glazbenom smislu bilo je za svakog ponešto počevši od zabavne glazbe, pa do odabranih tamburaških i narodnih pjesama, kao i glazbe za ples.

Domaćini su priredili tmoblu na kojoj su dobitnici darovani odabranim vinima d.d. „Kutjeva“. Prvu nagradu Traminac ledena berba 1991. godine dobila je Manuela Brdar iz Nove Gradiške koja je zajedno sa suprugom Viktorom vlasnica poznatog noćnog kluba „Exit“ u Novoj Gradiški.

no images were found

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: