Zar Požega ne zaslužuje imati i “hrvatsku zastavu” na Trgu sv. Trojstva?

Autor: D.K.

POŽEGA – Više građana nam je postavilo pitanje i ukazalo na nešto što se baš i ne može tako lako opravdati. Naime, prema riječima pojedinih sugrađana dobili smo informaciju da ne “vijori” hrvatska zastava na svom za to predviđenom mjestu, na Trgu sv. Trojstva. Vidljivo je da su na jarbolima izvješene zastave EU, Grada Požege i zastava Županije Požeško-slavonske. Također je vidljivo i da je upražnjeno mjesto i da već, prema riječima sugrađana, nema hrvatske zastave gotovo mjesec dana.

Zar Grad Požega ne zaslužuje imati zastavu Republike Hrvatske koja je jedan je od državnih simbola?

Kako su nam u razgovoru rekli građani Požege, i to hrvatski branitelji, na to smo ukazivali i skrenuli pozornost odgovornima. Unatoč tomu gotovo mjesec dana nitko ništa ne poduzima.

I mi smo sa stajališta redakcije kontaktirali neke od odgovornih osoba u Gradu Požegi. Neki su nam dali obećanje da će nas tijekom dana kontaktirati i dati povratnu informaciju što do pisanja ovoga teksta nismo dobili, a neki s nam rekli da će se to riješiti u što kraćem roku te da je nabavka zastave u proceduri.

U svakom slučaju ostaje otvoreno pitanje zar je potrebno gotovo mjesec dana da se nabavi zastava i postavi na za to predviđeno mjesto.

Slobodno bi se moglo reći da je sreća u nesreći što barem institucije na zgradama koje se nalaze na Trgu sv. Trojstva u Požegi imaju istaknut državni simbol – zastavu, za razliku od onog mjesta na kojem bi ona trebala biti izložena uz već tri postojeće, što je vidljivo na slici.

Više iz kategorije