Zaputili se i ove godine brojni pješaci hododočasnici u zagrljaj Nebeskoj Majci Voćinskoj: Nakon višesatnog pješačenja ugostili ih lovci na Leštatu /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Gotovo da je nemoguće zaustaviti višedesetljetnu tradiciju i brojne pješake hodočasnike Katedralnog, zapadno-slavonskog i Posavskog arhiđakonata u marijansko svetište Gospe Voćinske. Svi oni hrle svojoj Nebeskoj Majci u zagrljaj kako bi joj iskazali čast i poštovanje tražeći od Nje zagovor kod Nebeskog Oca. 

Nakon višesatnog pješačenja zastali su na lokaciji Leštat pod Papukom gdje ih svake godine kod lovačkog doma dočekaju i ugoste članovi Lovačkog društva „Jelen“ iz Požege. Tu su bili i brojni uglednici i gospodarstvenici koji su pozdravili i srdačno se susreli s brojnim hodočasnicima vjernicima zaželjevši im sreću na dugom putu.

Kao i prethodnih godina lovcima „Jelena“ potporu za organizaciju dočeka i okrijepe hodočasnika dali su mnogobrojni sponzori. Ove godine pomogli su im Grad Požega, Požeško-slavonska županija, zavod za javno zdravstvo, Hrvatske šume-uprava Požega, Spinot, Elektroteam, L projekt, Zagrebačka pivovara i drugi. 

Dolazak pješaka hodočasnika u Voćin očekuje se u poslijepodnevnim satima gdje će im se pridružiti i brojni drugi vjernici koji su sami organizirali svoj odlazak u to svetište.

Središnje hodočasničko euharistijsko slavlje u 18.30 sati predvodi požeški mjesni ordinarij msgr. dr, Antun Škvorčević nakon kojeg će uslijediti procesija s likom Gospe Voćinske.

Foto: D. Krstanović

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »