Započeli radovi na izgradnji novog društvenog doma u Ratkovici: Projekt vrijedan gotovo milijun kuna

Autor: DK

Na radost svih mještana i njihove dugogodišnje želje koja im se ispunjava započeli su radovi na izgradnji novog društvenog doma u Ratkovici. Radi se o projektu vrijednom gotovo milijun kuna koji će se financirati iz proračuna grada Pleternice u sklopu kojeg će se izgraditi i pristupna cesta. Po dovršetku izgradnje doma, koji će se prostirati na 160 metara kvadratnih postojeće je i dječje igralište. Na tom će mjestu biti  zaokružena cjelina u Ratkovici za okupljanje mještana i sva društvena, sportska te druga događanja.

Predsjednik Mjesnog odbora Ratkovica Josip Baltić izražava veliku zahvalnost gradonačelnici Pleternice Antoniji Jozić koja ispunjava svoje obećanje.

-Društveni dom u našem selu je više nego potreban. Dugi niz godina radimo na tome, bilo je i prenamjena zemljišta i drugih problema. Kao što vidite uspjeli smo. Mi smo u Ratkovici jedan od rijetkih mjesnih odbora koji nije imao svoj objekt, mjesto za društvena okupljanja. Za različita okupljanja koristili smo prostor koji nije bio u našem vlasništvu što više nećemo trebati. Jedva čekamo dovršetak izgradnje kojom će se zaokružit infrastrukturna cjelina u našem mjestu. Puno smo toga napravili u Ratkovici, od mrtvačnice, staze kroz groblje izgradnju ograde, renoviranja mjesne škole i parkirališta. Uz sva ta ulaganja izgradnja društvenog doma je naveće financijske vrijednosti – rekao nam je Josip Baltić predsjednik Mjesnog odbora Ratkovica naglašavajući kako će se novim domom podići kvaliteta življenja i otvoriti mogućnosti za osmišljavanje novih društvenih aktivnosti.

-Ratkovica je vrlo aktivan mjesni odbor i ovo je njihova je dugogodišnja želja i inicijativa. Vjerujem da će u idućih godinu dana koliko traje ovaj ugovor radovi biti završeni te da ćemo potom jednako svečano otvoriti taj dom – rekla je prilikom potpisivanju ugovora o izgradnji gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.