Započele pripremne aktivnosti projekta obnove Trenkovog dvorca

Autor: S.P.

Požeško-slavonska županija u suradnji s Regionalnim koordinatorom razvoja Požeško-slavonske županije pokrenula je projekt za obnovu Trenkovog dvorca  i perivoja u Trenkovu. Regionalni koordinator Požeško-slavonske županije započeo je s aktivnostima izrade projektno – tehničke i muzejske  dokumentacije koja je preduvjet obnove Dvorca i pripadajućeg perivoja.

Prošle jeseni Požeško-slavonska županija kupila je dvorac u Trenkovu , kako bi ga obnovila sredstvima Europske unije i stavila u funkciju turističke ponude, te pokazala spremnost za revitalizaciju i očuvanje ove kulturno-prirodne baštine. Regionalni koordinator Požeško-slavonske županije Panora započeo je s aktivnostima izrade projektno – tehničke i muzejske  dokumentacije koja je preduvjet obnove Dvorca i pripadajućeg perivoja.

U tijeku je izrada Interpretacijskog plana za kompleks Trenkova dvorca, koja između ostaloga, podrazumijeva i održavanje radionica s ključnim dionicima. Prva radionica održana je 21. svibnja 2020. u Velikoj vijećnici Požeško-slavonske županije na kojoj je sudjelovalo više od 20 sudionika projekta, predstavnika kulturnih ustanova Županije i udruga te osobe iz raznih područja humanističkih znanosti.

Cilj radionice bila je izrada SWOT analize te funkcionalno mapiranje Trenkovog dvorca što su ujedno prvi koraci u procesu izrade Interpretacijskog plana. “Važno je istaknuti kako je interpretacijsko planiranje ključno za interpretaciju i prezentaciju kulturne i prirodne baštine kao i za razumijevanje identiteta: lokalnog, nacionalnog i europskog. Rezultati uspješnog interpretacijskog planiranja snažno utječu na daljni razvoj projekta,” rečeno je na radionici.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek