Započela izgradnja vodovodne mreže u Tominovcu: „Sufinancirat ćemo mještanima priključke po modelu kao i u Grabarju“ /FOTO/

Autor: D.K.

Na području grada Kutjeva započeta je izgradnja još jedne vodovodne mreže, ovoga puta u naselju Tominovac. Kako teče izvođenje radova došli su se uvjeriti direktor tvrtke Tekija d.o.o. Anto Bekić, zamjenik kutjevačkog gradonačelnika Ivica Malnar, Mile Beslić, rukovoditelj Sektora razvojno tehničkih poslova, predstavnik nadzora Mihael Peček i drugi.

-Ovdje smo na gradilištu mreže u naselju Tominovac koje do sada nije imalo izgrađenu vodovodnu mrežu. U ovom naselju je oko 65 domaćinstava sa više od 200 stanovnika. Projekt izgradnje je aplicirala tvrtka Tekija d.o.o. i projektni partner grad Kutjevo na EU poljoprivredni fond za ruralni razvoj. Financiranje je u sto postotnom iznosu preko Agencije za plaćanje u poljoprivredi i ruralnom razvoju – rekao je Anto Bekić, direktor vodovodne tvrtke Tekija d.o.o.

Dužina vodovodne mreže je u dužini od 2.541 metar koja se izrađuje od polietilenskih cijevi, a ukupna vrijednost projekta je gotovo 1,7 milijuna kuna  bez PDV-a. Nadzor nad radovima provodi tvrtka Continum d.o.o., a izvodi radove Niskogradnja Jurčak d.o.o..

-Rok za izvođenje radova je 30.lipnja 2021. godine. Izvođač radova je prionuo poslu kojemu vremenske prilike idu na ruku tako da je za očekivati da radovi budu gotovi i prije roka – dodao je Bekić.

Zamjenik kutjevačkog gradonačelnika Ivica Malnar zahvalio se na više nego dobroj suradnji s tvrtkom Tekija te općenito na partnerskom odnosu i u drugim projektima.

-Kao grad radimo na poboljšanju infrastrukture na našem području što je vidljivo i na ovom projektu kojim želimo omogućiti našim građanima pitku vodu. Uvjeren sam da će se mještani Tominovca odazvati i priključiti se na vodovodnu mrežu. Završetkom projekta izgradnje vodovodne mreže u Grabarju grad je sufinancirao priključke tamošnjim mještanima po kojem modelu ćemo raditi i ovdje u Tominovcu – rekao je Ivica Malnar, zamjenik gradonačelnika grada Kutjeva naglašavajući kako će se nastojati nastavak izgradnje vodovodne mreže i u drugim mjestima koja istu nemaju.

-Ovo su velike investicije i nastojim na sve načine doći do izvora financiranja. Nastojat ćemo da se godišnje barem u jednom naselju izgradi vodovodna mreža te očekujemo da bi kroz nekoliko godina bila vodovodna mreža u svim naseljima – zaključio je Anto Bekić direktor tvrtke Tekija d.o.o..

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88