Zapaljena prva adventska svijeća ispred požeške Stolne crkve – Katedrale sv. Terezije Avilske: “Ovo slabašno svjetlo znak je naše čežnje za Bogom”

Uz prigodnu pobožnost i adventske pjesme zapaljena je prva adventska svijeća ispred požeške Stolne crkve – Katedrale sv. Terezije Avilske.

-Ovo slabašno svjetlo znak je naše čežnje za Bogom i njegovom puninom u vremenu kada se brzo gase malene nade, a žeđ za konačnim smislom biva se većom. Molimo da naučimo kršćanski bdjeti u zahvalnosti za dar života i da u sebi osjetimo poziv koji je Bog podario svakom čovjeku, da živimo život ljubavi koju nam je Isus Krist darovao. Ovo svjetlo i znak naše molitve, ponajprije blagoslova – rekao je u prigodi paljenja prve adventske svijeće vlč. Dejan Ilić, katedralni župni vikar pozivajući vjernike i na paljenje druge adventske svijeće naredne subote.

-Zahvalimo Bogu za ljude, događaje i doživljaje koji su ostavili blagoslovni trag u nama. Ta nam iskustva pomažu da uklanjamo tamu iz svog života i budemo blagoslov drugima – zaključio je vlč. Ilić u svečanoj prigodi paljenja prve adventske svijeće.

Foto: Marko Krstanović 

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment