Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Zapaljen Ivanjski krijes u Požegi, održan Festival kulena i vina uz proglašenje šampioni te nastup poznatih glazbenika: Najbolji kulen je od Kristijana Novosela iz Gata , a crno vino Vinarije Markota /FOTOGALERIJA I VIDEO/

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Zapaljen Ivanjski krijes u Požegi, održan Festival kulena i vina uz proglašenje šampioni te nastup poznatih glazbenika: Najbolji kulen je od Kristijana Novosela iz Gata , a crno vino Vinarije Markota /FOTOGALERIJA I VIDEO/ Požega.eu | Zapaljen Ivanjski krijes u Požegi, održan Festival kulena i vina uz proglašenje šampioni te nastup poznatih glazbenika: Najbolji kulen je od Kristijana Novosela iz Gata , a crno vino Vinarije Markota /FOTOGALERIJA I VIDEO/

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PROREDNakon dvogodišnje stanke ponovno je zapaljen Ivanjski krijes u Požegi, na Trgu sv. Trojstva, u sklopu koje je manifestacije po prvi puta kao takav održan Festival kulena i vina i samim time proglašeni pobjednici i šampioni te uručenje nagrada najboljima. Ivanjski krijes svečano su upalili članovi Povijesne postrojbe Gradska straža Požega, uz gostujuće postrojbe iz Bakra i Osijeka, te Odred izviđača Požega.

https://youtu.be/xS6mgnrtbok Šampionska titula za kulen prema ocjeni stručnog povjerenstva pripala je Kristijanu Novoselu iz Gata (Osječko-baranjka županija) koji je u jakoj konkurenciji među 57 proizvođača iz cijele Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema dobio najveći broj bodova prema ocjeni stručnog povjerenstva. Uz šampiona na svečanoj pozornici direktorica Turističke zajednice grada Požege Mirna Šimunović-Svoboda uručila je i 11 zlatnih priznanja.Posebnost ove manifestacije je bilo i ocjenjivanje crnih vina, što nije bi nimalo lak zadatak za stručno povjerenstvo. Šampionska titula pripala je Vinatiji Markota za Merlot iz 2017. godine kojem su ocjenjivanju dali veliku podršku Poljoprivredni odjel Veleučilišta u Požegi sa studijima Vinogradarstva – vinarstva – voćarstva te enogastronomije.Svečanosti uručenja priznanja i nagrada najboljima prethodio je zabavni program i kušanje omiljene slavonske delicije – kulena.

U sklopu zabavnog programa nastupili su članovi Plesnog studija Marine Mihelčić, Požeške mažoretkinje, Twirling klub Požega, UO Plesna radionica Ilijane Lončar te Scenski studio ARTina.Glazbeni program svojim nastupom upotpunila je Cecilija i Mejaši.Između ostalih na svečanosti su bili direktorica TZ Grada Požege Mirna Šimunović Svoboda, gradonačelnik Požege dr. sc. Željko Glavić te požeško-slavonska županica Antonija Jozić koji su se i obratili nazočnima sa svečane pozornice.

Foto: Ante KrstanovićOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo