Zanimljiva prezentacija novih proizvoda požeškog Veleučilišta

Autor: DK

POŽEGA – Požeško Veleučilište u prigodi “Martinja” promoviralo je novo vrhunsko vino Zweigwlt, berbe 2014. godine i novu ambalažu uz koju je promociju prezentiran i med kao novi proizvod Veleučilišta za kojeg se očekuje da će zauzeti visoko mjesto po kvaliteti i kakvoći samog proizvoda.          

dr.sc. Berislav Andrlić, prodekan za razvoj i zamjenik dekana požeškog Veleučilišta

-Proizvodnja meda na Veleučilištu u Požegi kroz projekt “Pčelarski inkubator” koji je završio uspješno prošle godine nakon kojeg nam je kao Veleučilištu bila dužnost organizirati pčelinjake koji su trenutno smješteni u selu Vrhovcima pokraj Požege. Na toj lokaciji je nastao i ovaj med kojeg ove godine predstavljamo javnosti kao reklamni uzorak. Kao Veleučilište uvrstili smo kao djelatnost proizvodnju prehrambenih proizvoda, konkretno meda kojeg ćemo iduće godine predstaviti i tržištu koji će biti ponuđen i u našoj prodavaonici – istakao je dr.sc. Berislav Andrlić, prodekan za razvoj i zamjenik dekana požeškog Veleučilišta.

Požeško Veleučilište trenutno ima 20 vlastitih košnica. Ova je “medna” godina bila slabija iz kojeg je razloga proizvedeno samo 250 kg meda.

Studenti u fazi proizvodnje meda nisu bili uključeni jer je pčelinjak premješten s jedne na drugu lokaciju. Narednu će godinu studenti biti uključeni u proizvodnju meda kroz određene kolegije i vježbe na Poljoprivrednom odjelu. Za sada imamo med od medikovca i bagrema – dodao je prodekan Andrlić.

dr.sc. Dinko Zima, dekan Veleučilišta u Požegi

-Danas ćemo predstaviti naš novi proizvod, a riječ je o ambalaži u kojoj će se prodavati vino Zweigelt iz 2014. godine. To je jedna limitirana serija od 100 kućica. Ideja za ovakav proizvod, kućice je nastala još u 2011. godini s kojim smo se predstavili kao malim studentskim projektom koji do danas nije u potpunosti zaživio. Došli smo i na vrlo dobru ideju koja je efektno izrealizirana da učenici osnovne škole Dobriše Cesarića oslikaju kućice u kojima će se prodavati isključivo vino Zweigelt iz 2014. godine. Za sada je riječ o 100 kućica, a imamo oko 600 butelja takvog vina tako da sve zavisi kako će se prve količine prodati te da li ćemo nastavi dalje s time. Imamo još nekakvih ideja za Božićnu prigodu o čemu ćemo razgovarati drugom prilikom – rekao je dr.sc. Dinko Zima, dekan Veleučilišta u Požegi.

Prezentaciju su, uz studente i profesore Veleučilišta, bili nazočni i učenici Osnovne škole Dobriše Cesarića, njihova nastavnica Lidija Romić, predstavnici vinarskih i vinogradarskih udruga iz Požeštine, poslovni partneri požeškog Veleučilišta i dekan brodskog Veleučilišta Josip Jukić.

no images were found

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: