Zanimljiva prezentacija novih proizvoda požeškog Veleučilišta

Autor: D.K.

POŽEGA – Požeško Veleučilište u prigodi “Martinja” promoviralo je novo vrhunsko vino Zweigwlt, berbe 2014. godine i novu ambalažu uz koju je promociju prezentiran i med kao novi proizvod Veleučilišta za kojeg se očekuje da će zauzeti visoko mjesto po kvaliteti i kakvoći samog proizvoda.          

dr.sc. Berislav Andrlić, prodekan za razvoj i zamjenik dekana požeškog Veleučilišta

-Proizvodnja meda na Veleučilištu u Požegi kroz projekt “Pčelarski inkubator” koji je završio uspješno prošle godine nakon kojeg nam je kao Veleučilištu bila dužnost organizirati pčelinjake koji su trenutno smješteni u selu Vrhovcima pokraj Požege. Na toj lokaciji je nastao i ovaj med kojeg ove godine predstavljamo javnosti kao reklamni uzorak. Kao Veleučilište uvrstili smo kao djelatnost proizvodnju prehrambenih proizvoda, konkretno meda kojeg ćemo iduće godine predstaviti i tržištu koji će biti ponuđen i u našoj prodavaonici – istakao je dr.sc. Berislav Andrlić, prodekan za razvoj i zamjenik dekana požeškog Veleučilišta.

Požeško Veleučilište trenutno ima 20 vlastitih košnica. Ova je “medna” godina bila slabija iz kojeg je razloga proizvedeno samo 250 kg meda.

Studenti u fazi proizvodnje meda nisu bili uključeni jer je pčelinjak premješten s jedne na drugu lokaciju. Narednu će godinu studenti biti uključeni u proizvodnju meda kroz određene kolegije i vježbe na Poljoprivrednom odjelu. Za sada imamo med od medikovca i bagrema – dodao je prodekan Andrlić.

dr.sc. Dinko Zima, dekan Veleučilišta u Požegi

-Danas ćemo predstaviti naš novi proizvod, a riječ je o ambalaži u kojoj će se prodavati vino Zweigelt iz 2014. godine. To je jedna limitirana serija od 100 kućica. Ideja za ovakav proizvod, kućice je nastala još u 2011. godini s kojim smo se predstavili kao malim studentskim projektom koji do danas nije u potpunosti zaživio. Došli smo i na vrlo dobru ideju koja je efektno izrealizirana da učenici osnovne škole Dobriše Cesarića oslikaju kućice u kojima će se prodavati isključivo vino Zweigelt iz 2014. godine. Za sada je riječ o 100 kućica, a imamo oko 600 butelja takvog vina tako da sve zavisi kako će se prve količine prodati te da li ćemo nastavi dalje s time. Imamo još nekakvih ideja za Božićnu prigodu o čemu ćemo razgovarati drugom prilikom – rekao je dr.sc. Dinko Zima, dekan Veleučilišta u Požegi.

Prezentaciju su, uz studente i profesore Veleučilišta, bili nazočni i učenici Osnovne škole Dobriše Cesarića, njihova nastavnica Lidija Romić, predstavnici vinarskih i vinogradarskih udruga iz Požeštine, poslovni partneri požeškog Veleučilišta i dekan brodskog Veleučilišta Josip Jukić.

no images were found

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot