ZANIMLJIV PROJEKT DRUŠTVA HRVATSKO-RUSKOG PRIJATELJSTVA: Etno kuća – ruski dom u Dubokoj /FOTO/

Autor: BST

Hrvatsko-rusko društvo prijateljstva Požeško-slavonske županije predstavilo je projekt pod nazivom Etno kuća – Ruski dom. Projekt predviđa tradicionalni ruski dom, etno kuću koja bi bila uređena u ruskom ruralnom stilu, čime bi se uvrstila u turističku ponudu Požeško-slavonske županije.

Prezentaciju projekta je održala Anna Delić, vlasnica obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva, koja je. Potaknuta sličnim primjerima očuvanja tradicije u drugim zemljama, a obzirom da na požeškom području živ pripadnici ruske nacionalne manjine, odlučila je pokrenuti sličan projekt na području općine Čaglin u mjestu Duboka.

Riječ je o prvoj takvoj kući u Republici Hrvatskoj, edukativnom projektu, u čiju realizaciju se planira uložiti oko 110 tisuća eura, dijelom vlastitih sredstava, iz europskih fondova te djelomično putem donacija i krowdfunding kampanje.

Planirano je da ruska kuća ima tradicionalnu rusku pećnicu te da će svojim posebnim ambijentom privući turiste i posjetitelje kako bi upoznali kulturu ruskog sela i tradicionalne ruske specijalitete. Uz etno kuću u planu je i izgradnja ruske saune te interaktivnog parka za djecu s motivima ruske bajke o Ruslanu i Ljudmili. Obzirom na blizinu Sovskog jezera i već postojeću turističku ponudu cikloturizma i planinarenja, projektom će se proširiti turistička ponuda Općine Čaglin, ali i cijele Požeško-slavonske županije.

Prezentaciji projekta ruske kuće su nazočili predstavnici Županije, Općine Čaglin, ruskog veleposlanstva u RH,  Andrija Karafilipović iz Koordinacije hrvatskih društava prijateljstva te i poduzetnici koji se bave seoskim turizmom.

Foto: D. Mirković [FGAL id=255935]

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci:

Translate »