Zanimljiv prikaz života sela i običaja

Autor: Jelenko Topić

Predstavljanje knjige o AlilovcimaALILOVCI – Druga knjiga Alilovčana Ivice Ciganovića i to ovaj puta monografija „Alilovci zaboravljeni pogledi“ svečano je predstavljena u tamošnjem društvenom domu.

-Autor čuva od zaborava povijest i običaje ovog kraja, a ova knjiga plod je višegodišnjeg sakupljanja fotografija i dokumenata tako da je u njoj prikazan život Alilovaca u prošlosti, točnije unazad stotinjak godina- naglasio je predstavljajući monografiju kaptolački prosvjetni radnik Tihomir Šmitpeter.

Načelnik općine Kaptol Mile Pavičić, koji je za ovu monografiju  sa 120 stranica i 230 fotografija  napisao predgovor, ističe da ona potvrđuje marljivost autora i njegovu ljubav prema svome selu.

Ivica Ciganović

Ivica Ciganović

-Stari žitelji Alilovaca su kroz kazivanja i davanjem obiteljskih  fotografija dali veliki doprinos nastanku monografije – rekao je zahvaljujući im se autor Ivica Ciganović, te je u znak suradnje sa njima darivao svima primjerak knjige. Posebnu zahvalu uputio je općini Kaptol za potporu izdavanju monografije jer čelništvo ove male općine itekako prepoznaje i pomaže sve projekte u oblasti kulture i očuvanja baštine svoga kraja.

Više iz kategorije