Zanima vas gdje završava vaš novac: Pomoću nove aplikacije sada to možete saznati u svakom trenutku

Autor: D.K.

blankPOŽEGA/ZAGREB – Koliko ste se puta pitali na što se troši proračunski novac? Od sada su ove informacije dostupne svima.

Naime, Požeško-slavonska županija odnedavno svojim građanima na uvid daje svoje proračunske podatke i to putem aplikacije Otvoreni proračun. Do sada je to napravilo 12 županija, a ovih dana još tri među kojima i naša. Tako građani sada mogu točno znati kud se troši njihov novac što u svakom slučaju mora biti transparentno i odgovorno.

U tijeku je prikupljanje proračunskih podataka i za 2017. godinu, a građani na ovaj način mogu sudjelovati u kreiranju proračuna u svojim županijama te u svakom trenutku mogu dati mišljenje ili komentar na pojedine stavke.

blank

– Vrlo sam zadovoljan da je Požeško-slavonska županija postala jedna od županija koje su završile sve potrebne radnje za završetak projekta „Otvoreni proračun“. Ovaj projekt omogućit će bolju transparentnost našeg proračuna te će doprinijeti boljoj komunikaciji s građanima i lakšem razumijevanju proračunskih podataka – kaže požeško-slavonski župan Alojz Tomašević dodajući da iako je Požeško-slavonska županija i do sada objavljivala podatke o poslovanju županije, ovaj će projekt omogućiti još bolji uvid u trošenje proračunskog novca.

blank

Osim bolje informiranosti, aplikacija doprinosi i uključenosti građana u proces donošenja i praćenja realizacije županijskog proračuna.

Osnovni modul CROračuna dostupan je na adresi http://croracun.hr/ te putem web stranica Hrvatske zajednice županija.

blank

 

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića