Zamjena uvjerenja o položenom ribičkom ispitu /FOTO/

Autor: D.K.

Niz je novina u sportskom ribolovu na slatkim vodama. Između ostalog biti će potrebno tijekom ribolova koristiti pametne telefone. Ribič će prijavljivat mjesto ribolova, ulov i veličinu i niz drugih podataka.To zbunjuje ribiče koji imaju starije tipove mobitela i nisu vješti korištenju pametnih uređaja.

Nadalje, da bi ste otišli u ribolov, mora te imati godišnju dozvolu. Nju opet ne možete kupiti ako niste prije staro uvjerenje o položenom ribičkom ispitu zamjenili novim.

Nije to tako složeno kako izgleda na prvi pogled.

Od listopada  prošle godine zamjenu uvjerenja o položenom ribolovnom  ispitu obavlja Športsko ribolovni savez požeško slavnoske županije, odnosno njegovo Povjerenstvo. Do sada je na terenu izvršena zamjna više od 1.300 uvjerenja i to u  Lipiku, Pakracu, Pleternici, Bektežu, Turniću, Jakšiću i Eminovcima. Osim položenog ribičkog ispita, uvjet za kupnju godišnje dozvole je i članstvo u Hrvatskom sportskom ribolovnom savezu, odnosno svom matičnom ribolovnom društvu.

Može se reći da je taj veliki posao pri kraju. Prilikom zamjene poštuju se sve epidemiološke mjere: maske, rukavice, mjernje temperature, dezinfekcija ruku, razmak….Inters ribiča je velik što potvrđuju snimci sa zamjene u požeškom društvu „Šaran“ na njihovom ribnjaku u Eminovcima.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88