Zaljubljenik u prirodu Branko Bojničić na svome imanju u Novom Selu drži jelene lopatare, muflone, paunove, te više vrsta kokoši i golubova /FOTO/

Autor: Jelenko Topić
default

Dugogodišnji hrvatski vojnik sa stažom od 18 godina, koji je sudionik domovinskog rata, a sada na skrbi, Branko Bojničić(60) iz Novog Sela, napravio je na kraju toga mjesta pravi mali raj sa brojnim lijepim životinjama koje većina ljudi rijetko kad u životu može vidjeti.

Na ograđenom imanju veličine oko dva hektara, smještenom na predjelu zvanom Prosna njiva, Branko drži 28 jelena lopatara, zatim 14 komada njihove mladunčadi, te pet muflona, a tu  je izgradio i ribnjak, te drvenu kuću sa dvije sobe isključio za vlastite potrebe i članove obitelji.

-Lovac sam od 1980. godine, bio sam dugo godina član društva „Sokolovac“, no sada sam se posvetio svome imanju jer volim prirodu i životinje – kaže nam Branko koji je sve izgradio vlastitim trudom i radom odvajajući novac od skromnog iznosa svojih mjesečnih primanja jer mu sve izgrađeno čini zadovoljstvo i to provodi sve svoje dane. Počeo je kupovinom dvije košute u Varaždinu, a onda je kroz godine to gradio i uređivao do sadašnjeg stanja od kojega prolaznicima zastane dah. Nema potrebe govoriti koliko je trebalo rada i odricanja da se to sve napravi.

Za potrebe svoje visoke divljači Bojničić ima vlastite oranice na kojima sije žitarice koristeći ih za hranjenje životinja. Uz to na imanju je i manji ribnjak u kojemu ima povelikih šarana. To nije sve. Jer u svome dvorištu Branko drži još podosta životinja. Tu je šest pasmina kokoši uključujući i prelijepe perlinke, zatim tri pasmine golubova, paunovi i drugo.

Sve što čini oduševljava njegovog sina, kćer i unuke koji su u Njemačkoj, pa rado u svakoj prilici dolaze kod djeda Branka i provode ugodne trenutke na njegovom zanimljivom imanju.     

-U posljednje vrijeme na imanje često doći izviđači, te djeca, ali i učenici osnovnih škola iz Požege, te razgledaju šaroliki životinjski svijet – nastavlja nam Bojničić.

On nema namjeru bilo što naplaćivati na svome imanju, a kada dođu mališani i njihovi nastavnici rado ih ugosti i počasti unatoč skromnim primanjima.

Čini se da je Bojničićevo imanje zanimljivo za osnovce kao škola u prirodi pa bi tu sigurno učenici škola i iz šire okolice mogli vidjeti mnogo zanimljivosti iz životinjskog svijeta.

Foto: Marko Krstanović [FAG id=277419]

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88