Zakupninu neće morati plaćati do kraja godine

Autor: DK

Epidemija koronavirusa s kojom smo suočeni od početka ove godine, osim brige za očuvanjem zdravlja, neminovno je donijela i ekonomske posljedice koje ponajviše osjećaju one djelatnosti u kojima je ograničen rad s ciljem suzbijanja većeg širenja bolesti. U vrijeme općeg lockdowna gradske uprave donijele su odluke kojima su oslobađanjem od pojedinih davanja pokušale pomoći pogođenim poduzetnicima i obrtnicima te im bar donekle ublažiti ‘udarac’ izazvan epidemijom. No kako se situacija s COVID-19 ne smiruje gradske u Požegi su, primjerice, odlučili produljiti određene mjere pomoći. Tako su na svojoj posljednjoj sjednici Gradskog vijeća vijećnici raspravljali o tome da zakupce poslovnih prostora oslobode plaćanja zakupnine do kraja godine.

– Poslodavci koji bilježe pad poslovnih aktivnosti ili su ostvarili gubitak u poslovanju ili nisu pokrenuli poslovne aktivnosti zbog korona-krize oslobađaju se od plaćanja mjesečnih iznosa zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu Grada Požege za mjesec rujan, listopad, studeni i prosinac 2020. godine. Nadamo se da će našim poduzetnicima ova odluka biti svojevrstan vjetar u leđa za, nadamo se, bolji početak 2021. godine. – kazao je gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

Ovim prijedlogom Odluke radi ublažavanja negativnih gospodarskih posljedica uzrokovanih korona-krizom omogućava se, da se poslodavci koji i dalje, protekom mjeseca kolovoza, ove godine bilježe pad poslovnih aktivnosti ili su ostvarili gubitak u poslovanju ili nisu bili u mogućnosti pokrenuti poslovne aktivnosti oslobode plaćanja zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu Grada Požege za rujan, listopad, studeni i prosinac 2020. godine. Da bi ostvarili navedeno pravo, obvezni su dostaviti zahtjev s priložnim dokazima o privremenom padu poslovnih aktivnosti ili ostvarenom gubitku u poslovanju, odnosno dokaza o nemogućnosti pokretanja poslovne aktivnosti. Ukoliko im se zahtjev pozitivno riješi, Grad će s njima zaključiti dodatak postojećem ugovoru o zakupu.

Dio teksta preuzet s portala Sbplus

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »