Zakup državnog poljoprivrednog zemljišta na području općine Brestovac

Autor: Požega Portal

Poljoprivredno zemljištePOŽEGA – Agencija za poljoprivredno zemljište raspisala je prije nekoliko dana javne pozive za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta među kojim se nalaze i površine na području općine Brestovac u ukupnoj površini od 30,696 ha. Sudionik Javnog poziva može biti fizička ili pravna osoba koja je do isteka roka za podnošenje ponuda platila sve dospjele obveze s osnove korištenja poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske i protiv koje se ne vode postupci radi predaje u posjed poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH.

Poljoprivredno zemljište u vlasništvu države daje se u zakup na rok od 50 godina, a pravo prvenstva za zakup za poljoprivrednog zemljišta u ostvaruje se na temelju najvišeg zbroja bodova od mogućih 100. Tako se najveći broj bodova, 60, ostvaruje na temelju Gospodarskog programa, dok dosadašnji posjednik ako je u mirnom posjedu temeljem valjano provedenog natječaja može ostvariti 20 bodova. I visina ponuđene zakupnine, do 20 bodova, također ulazi u ukupni zbroj, proporcionalno u rasponu od početne do dvostruke početne zakupnine. Ako je više osoba izjednačeno po broju bodova i ponuđenoj zakupnini, najpovoljniji ponuditelj utvrđuje se javnim nadmetanjem sukladno Pravilniku o postupku javnog nadmetanja za utvrđivanje najpovoljnijeg ponuditelja.

Rok za dostavu ponude je 15 dana, dakle zaključno do 14.listopada 2014. godine. Za stručnu pomoć oko ispunjavanja obrazaca Gospodarskog programa poljoprivrednici se mogu obratiti u najbliži ured Savjetodavne službe.

Zemljište koje se daje u zakup na području općine Brestovac nalazi se na katastarskim općinama Čečavski Vučjak i Šnjegavić kao četrnaest proizvodno-tehnoloških cjelina. Kao takvo zemljište koje se dobije u zakup neće se smjeti koristiti za podizanje trajnih nasada i izgradnju objekata u svrhu poljoprivredne proizvodnje.

Više informacija o javnom pozivu za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta može se pronaći na stranicama Agencije www.zemljiste.mps.hr na kojima će se također moći vidjeti i obavijest o dodjeli zakupa.

(Foto: Ilustracija, pozega.eu)

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: