Zajedno u dobu i u zlu: Neferović, Pilon i Puljašić sutra pred Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa

Autor: DK

POŽEGA – Povjerenstvo za sukob interesa ponovno će se sutra „družiti“ s Požežanima koji neće fizički biti na sjednici sa članovima tog “nezgodnog” državnog tijela. Ovaj će puta odlučivati o postojanju ili nepostojanju sukoba interesa za tri prva čovjeka našeg grada.

Naime, 7. točka dnevnog reda je odluka o pokretanju ili nepokretanju postupka za dužnosnike Vedrana Neferovića, gradonačelnika Požege te dvojicu njegovih zamjenika Marija Pilona i Darka Puljašića. Nepoznato je tko je i zašto prijavio mladu HDZ-ovu ekipu, no neslužbeno doznajemo da je prijava došla od treće strane i to ne samo za jedan slučaj.

Neferović, Pilon i Puljašić već su se u ovakvoj situaciji našli čija su imena članovima Povjerenstva poznata. Neferović i Pilon na vlastiti zahtjev, a Puljašić na temelju prijave. Tako će se Puljašić pred Povjerenstvom sutra naći po drugi put u samo sedam dana. Koje će odluke u konačnici biti pokušat ćemo doznati nakon održane sjednice.

Povjerenstvu je jako dobro poznato ime pleterničke gradonačelnice Antonije Jozić koja mora pojasniti otkud joj 270 tisuća kuna za namirenje poreznog duga njezine tvrtke prema državi. Pravdala se da joj je novac dala majka, no ta verzija očito nije zadovoljila članove Povjerenstva koji se tim slučajem i dalje bave, a kako doznajemo sjednica bi na tu temu trebala biti uskoro.

Kako god završio sutrašnji slučaj požeških dužnosnika jedno je jasno: predizborna euforija naveliko je krenula, a koliko god se slagali ili ne, Neferović, Pilon i Puljašić konačno trebaju shvatiti da su za suprotne političke opcije oni jedno – HDZ protiv kojeg će se žestoko boriti već za manje od tri mjeseca.

Tko će od spomenute trojice biti najslabija karika i hoće li po principu „zajedno u dobru i zlu“ preživjeti izbore i zadržati HDZ na vlasti, pokazat će se vrlo brzo.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: