Zajedništvom provode brojne humanitarne i sportske aktivnosti

BUK – Udruga za sport i rekreaciju „Tomo Perić“ iz Buka, koja nosi ime po poginulom branitelju iz toga sela na godišnjoj je skupštini donijela novi program rada, a usvojena su izvješća o aktivnostima u protekloj godini kada su obilježili prvih 10 godina svog djelovanja.

Branko Polić, predsjednik Udruge za sport i rekreaciju „Tomo Perić“ Buk

-Kroz godinu dana dali smo humanitarnu pomoć u više od 200 obitelji ovog kraja koje su slabijeg socijalnog stanja, nastupili na desetak malonogometnih memorijalnih turnira, te organizirali brojne sportske sadržaje uključujući memorijalni turnir u čast Tomi Periću, a ukrašavali smo naša četiri sela Buk, Resnik, Svilnu i Kalinić stjegovima uz sve državne praznike- kazao je u izvještaju o radu predsjednik Udruge Branko Polić.

Uz to organizirali su natječaj za stihove osnovaca na temu domoljublja, pomogli obitelj Kanić iz Kadanovaca, a za svoje aktivnosti, ponajviše obilježavanje značajnih događaja iz naše novije povijesti, primili su Godišnju nagradu grada Pleternice. Uspostavili su dobru suradnju sa srodnim udrugama iz Ljeskovice, Bresnice i Brčina, te posebno sa udrugom „Mitnica“ iz Vukovara kroz koju se suradnja širi i na dva grada. Planom rada predviđene su aktivnosti kao i prethodnih godina s posebnim naglaskom na 25. obljetnicu stradanja 11 hrvatskih vojnika na Papuku među kojima je bio i Tomo Perić.

-Zajedništvo krasi vaše selo i njegove udruge, čestitam na tako plodnom radu i pozivam na  nastavak suradnje uključujući i sa vukovarskom udrugom jer zajedno možemo mnogo toga napraviti- kazala je pozdravljajući skupštinu gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić. Njoj,zatim Osnovnoj školi Fra Kaje Adžića u Pleternici, te članici ove udruge Mihaeli Vinković dodijeljene su zahvalnice za suradnju i predan rad.

/Foto: D.Mirković /

0 Comment