Zajednički za bolju sigurnost u lovu

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Potpisivanjem zajedničke dokumentacije između Policijske uprave Požeško-slavonske i Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije počelo je provođenje preventivnog projekta „Sigurnost u lovu“ kroz koji će se unaprijediti njihova suradnja, te senzibilizirati pripadnici policije i lovci radi poboljšanja rada na praćenju svih aktivnosti u lovištima. Dokumentaciju su potpisali načelnik Policijske uprave Dario Dasović i predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Zdravko Vujnović ističući da je njihova suradnja  do sada bila dobra, te će se ovim projektom kroz slijedeće dvije godine, točnije do kraja ožujka 2016. giodine, unaprijediti.

-Projekt je pokrenut na razini Ravnateljstva policije RH, a mi smo ga prilagodili ovdašnjim uvjetima-kazao je tom prilikom Dasović dodajući da su lovci ovdje dobro organizirani, te da je do sada policija provodila  edukaciju lovaca o lovu, rukovanju oružjem i drugom, a sada je predviđeno da lovci upoznaju policajce sa pravilima ponašanja u lovištu i pratećom dokumentacijom za lov kako bi se spriječile nezakonitosti.

Iznijet je podatak da je na ovom području od 67 slučajeva stradavanja lovaca u sedam navrata bilo riječ o samoranjavanju dok je u svim ostalima posrijedi nepažnja ljudi. Poznato je da postoji specifična lovna  dokumentacija koju lovci moraju imati kod sebe što oni koji se bave nedozvoljenim aktivnostima ne mogu posjedovati, a poboljšanom komunikacijom policije i pojedinih osoba iz lovačkih društava to se može utvrditi.

Zdravko Vujnović i Dario Dasović

Imamo veliko razumijevanje policije u cilju povećanja sigurnosti u lovu, povećana je pojavnost krivolova u našem kraju, pa to pokušavamo svesti na najmanju mjeru-ističe dopredsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Zdravko Vujnović, te dodaje da  će u projekt „Sigurnost u lovu“ uključiti i druge zainteresirane subjekte jer očekuju da projekt bude ogledni primjerak za druge hrvatske županije.

Zasada nekoliko čelnika Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije imaju otvorene telefone radi stalne cjelodnevne komunikacije sa pripadnicima Policijske uprave o svim zbivanjima u lovištima uključujući i negativne pojave, a policijski će službenici moći komunicirati i sa lovnicima, lovočuvarima i drugim ovlaštenim osobama u tridesetak lovačkih društava toga kraja, koja okupljaju više od 1300 lovaca.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot