Zahtjevna vježba požeških HGSS-ovaca kao priprema za nadolazeću sezonu /FOTO/

Autor: DK

blankDa su spremni pomoći u svakoj potrebi i svim ugrozama to su dokazali na brojnim intervencijama naši članovi požeške Stanice Hrvatske gorske službe spašavanja. To je njihova dobrovoljna obveza na koju su se neki obvezali iz ovog ili onog razloga što je za svaku pohvalu, na čemu treba zahvaliti svakom pojedincu. Malo je poznato da oni odvajaju svoje slobodno vrijeme, uzimaju godišnje odmore u tvrtkama ili ustanovama gdje rade i odlaze na upućene intervencije bez ikakvih financijskih naknada.

Nekome pomoći, u tom slučaju treba biti educiran, stručan i prije svega fizički spreman. Vodeći se time današnje sunčano nedjeljno prijepodne iskoristili su požeški HGSS-ovci za vježbu koju su odradili na Starom gradu u Požegi.

11 članova ponavljalo je tehnike spašavanja na teško pristupačnim područjima. To je jedna od vježbi kao priprema za nadolazeću sezonu i ljetna dežurstva njihovih članova na planinarskim ili biciklističkim događanjima u Požeško-slavonskoj županiji ali i na dežurstvima u Nacionalnom parku Paklenica i helikopterskom dežurstvu u Dalmaciji.

Nekoliko njihovih fotografija uprizoruje kako su odradili zahtjevnu vježbu.

blank

blank

blank

Izvor: HGSS Požega

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića