Zagrađani zapalili lampione i molitvom odali počast žrtvama Vukovara /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Nogometni klub Graničar iz Zagrađa organizirao je u tom selu ispred spomenika stradalim braniteljima za domovinu pokraj tamošnje crkve Svetog Roka paljenje lampiona povodom 29. godišnjice pada Vukovara odnosno dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Oni su pozvali udruge iz mjesta, stanovnike sela, te ostale ljude dobre volje koji su im se priključili tako da se okupilo pedesetak osoba naravno uz pridržavanje mjera socijalne distance zbog pandemije koronavirusa.

Lampione su upalili igrači i članovi uprave Graničara, te nekoliko desetaka žitelja Zagrađa.

-Želimo odati počast i zahvaliti svima koji su dali živote za slobodu domovine i nećemo zaboraviti sve koji su kroz stoljeća patili za Hrvatsku – kazao je u ovoj prigodi dopredsjednik kluba Bruno Horvat. Potom su svi zajedno i molitvom obilježili ovu tužnu obljetnicu, te se sjetili svih koji su podnijeli žrtvu kako bismo živjeli u slobodnoj i samostalnoj Hrvatskoj.

Mještani su sa sobom donijeli lampione obilježavajući tako vukovarska stradanja, a skupina žena iz Zagrađa otpjevavši dobro znanu pjesmu Ima jedna duga cesta okončala je ovo okupljanje.

Foto: B.H.

Komentiraj: