Zagrađani zapalili lampione i molitvom odali počast žrtvama Vukovara /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Nogometni klub Graničar iz Zagrađa organizirao je u tom selu ispred spomenika stradalim braniteljima za domovinu pokraj tamošnje crkve Svetog Roka paljenje lampiona povodom 29. godišnjice pada Vukovara odnosno dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Oni su pozvali udruge iz mjesta, stanovnike sela, te ostale ljude dobre volje koji su im se priključili tako da se okupilo pedesetak osoba naravno uz pridržavanje mjera socijalne distance zbog pandemije koronavirusa.

Lampione su upalili igrači i članovi uprave Graničara, te nekoliko desetaka žitelja Zagrađa.

-Želimo odati počast i zahvaliti svima koji su dali živote za slobodu domovine i nećemo zaboraviti sve koji su kroz stoljeća patili za Hrvatsku – kazao je u ovoj prigodi dopredsjednik kluba Bruno Horvat. Potom su svi zajedno i molitvom obilježili ovu tužnu obljetnicu, te se sjetili svih koji su podnijeli žrtvu kako bismo živjeli u slobodnoj i samostalnoj Hrvatskoj.

Mještani su sa sobom donijeli lampione obilježavajući tako vukovarska stradanja, a skupina žena iz Zagrađa otpjevavši dobro znanu pjesmu Ima jedna duga cesta okončala je ovo okupljanje.

Foto: B.H.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88