Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Zagrađani i ove godine zapalili lampione i molili za stradalnike grada heroja

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Zagrađani i ove godine zapalili lampione i molili za stradalnike grada heroja Požega.eu | Zagrađani i ove godine zapalili lampione i molili za stradalnike grada heroja

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Donošenjem Zakona o proglašenju Vukovara mjestom posebnog domovinskog pijeteta 2020. godine širom zemlje obilježava se svake godine Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Već po tradiciji članovi Nogometnog kluba Graničar iz Zagrađa organizirali su zajedničko paljenje lampiona i molitvu zajedno sa mještanima i prijateljima koji tim povodom dođu u Zagrađe kod kapelice Sv. Roka.

Pedesetak okupljenih je pozdravio potpredsjednik kluba Bruno Horvat koji je zahvalio na dolasku. Tom prilikom je istaknuto da smisao i djelovanje kluba nije samo osvajanje bodova i titula već društvena uključenost u zajednicu te organiziranje brojnih humanitarnih i društvenih događaja u svome mjestu.

Okupljeni su se kroz zajedničku molitvu prisjetili žrtve Vukovara i Škabrnje te svih branitelja, civilnih žrtava u Domovinskom ratu i svih mještana Zagrađa koji su kroz povijest položili živote na oltar domovine kako bismo danas mogli živjeti u slobodnoj i suverenoj zemlji.

Kao i prošle godine pozvali su udruge, institucije, mještane, te ostale ljude dobre volje da im se pridruže kako bi na dostojanstven način obilježili ovaj značajan datum za hrvatsku povijest.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo