Zadovoljan sam jer grad daje potporu „Aurea festu“, a pomoći će prikupljati sredstava

Autor: Jelenko Topić

Ivan Bunjevac - CopyPOŽEGA – Kako je poznato odnedavno je diplomirani pravnik Ivan Bunjevac iz Požege izabran za predsjednika Udruge „Aurea fest“ čime je zapravo postao i novim direktorom istoimenog glazbenog festivala u Požegi. Riječ je o čovjeku koji ima dosta iskustva u društvenom radu i organizaciji glazbenih priredbi jer je dugo godina aktivno djelovao u Kulturno-umjetničkom društvu „Šijaci“ u Biškupcima, a prošle godine je na „Aurea festu“ organizirao festivalsku foklornu povorku. On je poznat i kao sportski radnik u svome kraju i šire, te kao delegat na utakmicama Prve hrvatske nogometne lige. Predviđeno je da se „Aurea fest 2016.“ održi od 28. kolovoza do 3. rujna.

-Koncepcija „Aurea festa“ ostaje ista uz neke manje promjene u redoslijedu festivalskih priredbi kao napr. da će Festival plesa biti u utorak 30. kolovoza, te Festival jazza u četvrtak 1. rujna, a ovisno o potrebi u hodu ćemo neke pojedinosti riješiti ili poboljšati ukoliko se osjeti potreba – kazao nam je Bunjevac.

Dodaje da je grad Požega u proračunu ove godine predvidio za festival izdvojiti 200 tisuća kuna, te Požeško-slavonska županija 25 tisuća kuna.

-Zadovoljan sam potporom gradu, te činjenicom da smo dogovorili njihovo aktivno uključivanje u prikupljanje preostalih sredstava za ovogodišnji festival koji bi trebao stajati milijun kuna – nastavlja novi direktor „Aurea festa“ Ivan Bunjevac.

Bilo je razmišljanja unutar udruge “Aurea fest“ o ponovnom uvođenju naplate ulaznica na festivalske priredbe, no to nije prihvaćeno jer su razmišljanja ljudi o tomu oprečna.

-Tražio sam ponovno aktiviranje funkcije umjetničkog direktora festivala što je prihvaćeno, to će obavlajti gospodin Veljko Valentin Škorvaga, mojim dolaskom on će biti rasterećen organizacijskih poslova, a meni će biti lakše zbog njegovog angažiranja na festivalskim sadržajima – zaključio je Bunjevac i dodao da je uz potporu gradu tražio zadržavanje sadašnje rukovodeće festivalske ekipe na okupu što je također ostvareno. Uz to čelništvo „Aurea festa“ traži bolja rješenja za ugostiteljsku ponudu posjetiteljima tijekom festivalskih dana, kao i za završni domjenak za izvođače, sponzore i uglednike iz društveno-političkog života grada, županije i naše države.

Više iz kategorije