U zadnji trenutak spasili srnu: “Pala je u vodu i mulj” (FOTO)

Autor: DK

TEKIĆ – Petorica jakšički vatrogasaca i danas su učinili još jedno u nizu dobrih djela. Na poziv mještana Tekića jednim su vatrogasnim vozilom došli su na neobičnu i nesvakidašnju intervenciju. Čulo se zapomaganje nekakve životinje iz starog i zapuštenog mlina. Dolaskom na mjesto događaja vatrogasci su ugledali nesvakidašnji prizor, srnu ispod starog i napuštenog mlina koja se nije mogla izvući iz blata i mulja.

Budući da su jakšički vatrogasci uvijek spremni za sve vrste intervencija niti ova nije dugo potrajala. Dvojica vatrogasaca su se spustila do srne koja je bila bespomoćna i pothlađena jer je prema svemu sudeći u mulju i blatu bila dugo. Uspjeli su je povezati užetom i izvući iz blata. Bila je sva od blata i mulja pa su je vatrogasci oprali, malo ugrijali zbog pothlađenosti i pustili da se rehabilitira u prostoru. Nije joj dugo trebalo, malo pomalo sve bržim koracima kretala se po dvorištu kod mlina i kad je vidjela da je snaga na njenoj strani zaputila se petama vjetra prema polju, kako nam reče jedan vatrogasac, bez pozdrava i zahvale. Nije ni čudo jer ipak je bila dugo u strahu, a možda se bila i pomirila sa sudbinom koja joj je bila veoma neizvjesna.

-Dobili smo dojavu da je u starom mlinu u Tekiću srna upala u blato ispod mlina. Srna je najvjerovatnije ušla u napušteni mlin i pala kroz otvor u podu. Uspjeli smo ju izvući iz blata, te smo ju oprali od mulja i blata i pustili neozlijeđenu natrag u prirodu. Sve je dobro završilo – kratko nam je prokomentirao zapovjednik jakšičkih vatrogasaca Krunoslav Kolar.

Foto: L.P.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: