Zadnja slamka spasa poljoprivredne proizvodnje

Autor: D.K.

Nva Udruga seljaka, na slici laslo, Pipić....KUTJEVO– Prema svemu sudeći “seljaci” pokušavaju iznaći i onu zadnju mogućnost da se spasi selo i poljoprivredna proizvodnja. Razlog osnivanja još jedne Udruge mogao bi biti i taj da seljaci traže zadnju slamku spasa u spašavanju poljoprivrede.

Uz brojne Udruge vezane za selo i seljaka najnovija je “Udruga obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Hrvatske Život”. Inicijatori i rukovodstvo Udruge “seljačke su vođe”  već poznate široj javnosti poput Antuna Lasla, kao predsjednika novoosnovane Udruge, Zvonka Pipića i Nikole Pajeka u ulozi dopredsjednika. Na predstavljanju nove Udruge izneseni su brojni razlozi zbog čega se posegnulo za još jednim osnivanjem Udruge.

U uvodnom izlaganju Antun Laslo je istaknuo da je bio izvršni odbor nove Udruge na kojem su bili nazočni predstavnici iz gotovo svih kontinentalnih županija. Nadalje ističe da je formirano stručno vijeće koje ima na zadatak da se osiguraju svi preduvjeti za suradnju sa gotovo svim relevantnim institucijama i fakultetima kako bi se pokušalo stati na kraj ovoj teškoj situaciji u kojoj se nalazi svaki poljoprivredni proizvođač. Da bi nova Udruga bila što vjerodostojnija imenovala je i stručnog tajnika u osobi mr. Miroslava Kovača koji je svojim dosadašnjim radom i zalaganjem u razvoju poljoprivrede dokazao da zna što i kako treba.

Nadovezujući se na Laslove riječi dopredsjednik Udruge Zvonko Pipić naglašava da su u ovu Udrugu “uprte sve oči”  jer sada imaju struku iza sebe od koje se očekuje da pomogne u svim segmentima rada.  Do sada su svoje probleme rješavali na razno razne načine od prosvjeda i svih drugih načina, izražavajući svoja ne zadovoljstva. Sada žele problemima pristupiti na drugi način i kao takve rješavati i “tući se, ali, sa zakonima”. U tome i vide veliku ulogu od stručnog tima u koji će biti uključeni i doktori znanosti i magistri i pravni stručnjaci i svi oni drugi koji mogu doprinijeti da se problem riješi na drukčiji način, a ne sa prosvjedima na cestama.

Dopredsjednik Nikola Pajek istaknuo je da je ova Udruga preuzela pravnu slijednost dosadašnjeg “Stožera” seljaka kako bi se izborila za štetu koja je učinjena u poljoprivredi. Nadalje ističe da im je želja da se formiraju grupacije poljoprivrednika kako bi mogli opstati na tržištu sa novim idejama.

Tajnik Udruge mr. Kovač izražava želju što će sjedište Udruge biti, na našem području, u Kutjevu uz želju da se nešto u poljoprivredi dogodi. Nadalje ističe da je u Hrvatskoj potreban dijalog o problemima, kojeg trenutno, prema svemu sudeći nema. Brojni su planovi koji će se prezentirati višim institucijama i dati prijedlozi pa tako i osnivanje Poljoprivredne banke kako bi se i kroz takvu instituciju približilo seljaku ono što mu u određenim i specifičnim situacijama uistinu treba.

Ostaje za vidjeti u opravdanost osnivanja nove Udruge za koju njeni čelnici naglašavaju da će se u svakom slučaju distancirati od politike uz napomenu da će i predsjednik Udruge Laslo zamrznuti svoje stranačko članstvo u Hrvatskoj seljačkoj stranci kako bi ne opterečeno mogli djelovati.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot