Za razvoj predškolske djelatnosti u 2020. godini općini Jakšić odobreno 275 tisuća kuna bespovratnih sredstava

Autor: D.K.

Dugi niz godina nastojanje općine Jakšić i njenog načelnika Ivice Kovačevića je unaprijediti kvalitetu i uvjete rada te samim time i standard u predškolskoj djelatnosti. U rujnu 2016. godine ostvario se san brojnih mještana Jakšić kada je otvoren Dječji vrtić koji je tada otvorio svoja vrata za 57 mališana. Danas je taj broj daleko nadmašen u kojem je prelijepom zdanju njih više od stotinu gdje se odgajaju i obrazuju mališani u četiri odgojne skupine i predškolski odgoj.

Od otvorenja vrtića puno se uz odgoj ulagalo i dograđivalo a sve kako bi se pružio što kvalitetniji rad i standard bio na najvišoj mogućoj razini. Na tome se ne staje, ide se dalje. Brojni su dodatni zahtjevi na koje načelnik općine Jakšić zna odgovoriti jer prati rad te odgojne ustanove i bori se za još bolje uvjete.

Vodeći se time općina Jakšić se prijavila za raspodjelu financijskih sredstava Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku od kojeg je za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2020. godini dobila 275 tisuća kuna bespovratnih sredstava i to za plaće i naknade zaposlenika, režijske troškove i prehranu djece, a sve kako bi se standard u odgoju zadržao na visokoj razini.

Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić

 -Općina Jakšić i  Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politike  politiku potpisali su Ugovor po Odluci o raspodjeli financijskih sredstava općinama Republike Hrvatske za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2020. godini. Pored svojih proračunskih sredstava Općina Jakšić ulaže dodijeljenih 275 tisuća kuna bespovratnih sredstava za plaće i naknade zaposlenika, režijske troškove i prehranu djece – rekao je Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić dodajući kako Dječji vrtić Jakšić koji djeluje od početka školske godine 2016/1207. svakim danom unapređuje kvalitetu u odgoju djece.

-U tijeku je postupak dobivanja građevinske dozvole radi dogradnje vrtića za povećanja kapaciteta smještaja djece u vrtiću što je nama u ovom trenutku potrebno. Ne želimo imati listu čekanja i da roditelji koji su zaposleni nemaju kud s djetetom ili da ga moraju voziti u neko drugo mjesto u vrtić – dodao je načelnik Kovačević.

Podsjetimo, u prvoj fazi izgradnje Dječji vrtić vrijedan je 6 milijuna kuna koji je bio u potpunosti opremljen, a financirala ga je većim dijelom sama općina Jakšić uz pomoć Ministarstva regionalnog razvoja i Fonda za zaštitu okoliša. Uz izgradnju dječjeg vrtića uloženo je i 550 tisuća kuna u prilaznu cestu do te ustanove za što su sredstva osigurana iz IPARD programa. Vrtić se prostire na više od 840 metara kvadratnih.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88