Za predsjednika izabran Vinko Kasana, a potpredsjednike Nikola Janković i Marko Jakeljić /FOTO/

Autor: D.K.

Na održanoj konstituirajućoj sjednici Županijske skupštine Požeško-slavonske županije za predsjednika Skupštine izabran je Vinko Kasana, potpredsjednici su Nikola Janković i Marko Jakeljić, svi s koalicijske liste HDZ/HSU.

Županijsku skupštinu Požeško-slavonske županije čini 31 član i to 18 s liste HDZ/HSU, 7 iz redova koalicije DP/MOST i 6 s kandidacijske liste SDP-a. Većinom glasova za predsjednika Skupštine Požeško-slavonske županije izabran je Vinko Kasana, potpredsjednici su Nikola Janković i Marko Jakeljić.

Predsjednik Kasana u svom obraćanju vijećnicima naglasio je: “Želim i nadam se konstruktivnoj suradnji u ove četiri godine. Imamo priliku, dobili smo povjerenje građana za svoje ideje da ih realiziramo. Politika je umijeće mogućega, ovo je jedna politička arena i nadam se kako ćemo u konačnici ostvariti zajednički cilj – bolji život za naše građane, za sve poduzetnike jer ako imamo snažne poduzetnike sigurno je da ćemo imati i snažno i zadovoljno društvo” rekao je predsjednik Skupštine Kasana.

Nositelj kandidacijske liste HDZ/HSU gradonačelnik Požege dr. sc. Željko Glavić svoj mandat stavio je u mirovanje, a njegova zamjena je Milan Jurković. Svoj mandat stavio je u mirovanje i Hrvoje Galić (DP/MOST), a umjesto njega u Skupštini je Sanela Grujić, a među SDP-ovim vijećnicima umjesto Mitra Obradovića u Skupštini će sjediti Marija Krizmanić, Kristina Šimić umjesto Martine Vlašić Iljkić i Zoran Krejči umjesto Dinka Zime.

Ispred liste HDZ/HSU u Skupštini su vijećnice i vijećnici Milan Jurković, Vinko Kasana, Marija Šarić, Miroslav Ivančić, Nikola Janković, Radoslav Vukoja, Jozo Buće, Ljerka Marukić, Marko Jakeljić, Danijela Rezo, Slavko Čakalić, Alen Krajtner, Marijana Matijević Pejić, Ivan Barišić, Robert Knežević, Antun Fričer, Miro Rašić i Štefica Stojčević.

Ispred liste DP/MOST u Skupštini su Josip Ređo, Vedrana Vondrak, Dijana Krpan, Mirela Mezak Matijević, Sanela Grujić, Damir Razumović i Draženko Kljajić. Ispred SDP-a u Skupštini su Luka Samardžija, Arijana Pospišil, Marija Krizmanić, Kristina Šimić, Zoran Krejči i Vladimir Milković.

Novom predsjedniku i svim vijećnicima prigodnim je riječima čestitala požeško-slavonska županica Antonija Jozić. “Čestitam svima na izboru u ovo najviše predstavničko tijelo naše županije. Nadam se i vjerujem u jednu demokratsku raspravu na našim sjednicama Skupštine. Očekujem prijedloge, konstruktivne kritike koje vjerujem da ćete upućivati na ovom najvišem tijelu. Ispred nas su četiri godine u kojima želimo mijenjati stvari i situacije u našoj Požeško-slavonskoj županiji na dobrobit i korist svih žitelja, naših pet gradova, pet općina stvarajući i razvijajući projekte koji će doprinijeti gospodarskom, kulturnom, infrastrukturnom i svakom drugom razvoju naše županije,” rekla je županica Jozić.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88