Za predsjednika čaglinskog HDSSB-a izabran Žarko Nemeček, dugogodišnji čelnik HDZ-a u toj općini

Autor: DK

ČAGLIN – Osnivanjem općinske organizacije HDSSB-a u općini Čaglin još je jedan dokaz kako se ta regionalna stranka intenzivno priprema za predstojeće parlamentarne izbore što potvrđuje i nazočnost vrha čelnika te stranke, osnivač HDSSB Branimir Glavaš, aktualni predsjednik Dragan Vulin, zamjenik glavnog tajnika Ivan Drmić, član Izvršnog odbora Vladimir Šišlajgić, kandidat za budućeg ministra poljoprivrede Željko Kraljičak i predsjednik požeško-slavonskog HDSSB-a Dražen Đurović.

Za predsjednika čaglinske Općinske organizacije HDSSB-a  izabran je Žarko Nemeček, dugogodišnji predsjednik HDZ-a u toj općini a na prijevremenim izborima je izabran za vijećnika u Općinskom vijeću ispred HDSSB-a. Za članove Općinskog odbora HDSSB izabrani su Josip Vidmar, Josip Zavada, Slavko Vuković, Danijel Fridrih, Jure Tolić, Nataša Abramović, Božica Topalušić, Kruno Eklić, Ivan Matić, Mijat Barišić, Josip Mršić.

Ocjena je svih govornika da se bez HDSSB i njegovih zastupnika neće moći sastaviti nova Vlada RH nakon parlamentarnih izbora, te da HDSSB neće stajati po strani, nego će aktivno zagovarati oporavak i razvoj Slavonije i Baranje. Svi koji budu uvažavali HDSSB-ov program dobit će podršku stranke, a u toj budućoj Vladi RH spremni su preuzeti odgovornost za resor poljoprivrede, stoga ističu svoga kandidata za budućeg ministrapoljoprivrede, kao stručnog i kompetentnog kandidata i svoj program za razvoj poljoprivrede koja može cijelu Slavoniju ponovno vratiti u rang s ostalim regijama. Da to HDSSB znade pokazuje i da dva mandata kako je HDSSB na vlasti u Osječko-baranjskoj županiji ta županija napreduje, a da su ostale četiri županije u Slavoniji u kojima je na vlasti HDZ na zadnjim mjestima u Hrvatskoj.

Željko Kraljičak, kandidat za budućeg ministra poljoprivrede

Program razvoja poljoprivrede iznio je Željko Kraljičak okupljenim Čaglinčanima i obećao razvoj i ove najzaostalije općine u Požeško-slavonskoj županiji, a istakao je da se Ministarstvo poljoprivrede mora više posvetiti Slavoniji, te kao poljoprivrednom kraju i sjedište ministastva preseliti u Slavoniju. HDSSB je spreman konkurirati i za vođenje ministarstva regionalnog razvoja sa svojim kadrovima.

Branimir Glavaš, osnivač HDSSB-a

Branimir Glavaš burno pozdravljen od svih okupljenih, se zahvalio svim članovima koji su u ovih deset godina znali sačuvati stranku i pripadnost HDSSB-u i u najtežim napadima na stranku. Prisjetio se da su upravo prije deset godina u Čaglinu osnovali općinsku organizaciju HDSSB-a kao prvu u Požeško-slavonskoj županiji. Bit budućih izbora je promjena struktura koje se samo mijenjaju na vlasti, oni koji su Hrvatsku pokrali najduže su njome vladali i onih koji neznaju kako voditi Hrvatsku, a bili su nešto kraće na vlasti. Hrvatska treba nove i stručne snage i zbog toga HDSSB već sada ističe svoje kandidate i svoj program, dok ostali o tome šute.

IMG_6529

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: