Za petak, 18.lipnja, sazvana konstituirajuća sjednica Županijske skupštine Požeško-slavonske županije

Autor: D.K.

Uz redovitu proceduru prije izbora predsjednika i potpredsjednika Županijske skupštine na donesenom redu prve sjednice u novom sazivu izabrat će se članovi Mandatne komisije i izvršiti i verifikacije mandata nakon čega će se utvrditi tko će predsjedati sjednicom do izbora predsjednika. Izabrani članovi će svečano prisegnuti nakon čega će na prijedlog Komisije za izbor i imenovanja izabrati predsjednika Županijske skupštine.

Problema s izborom predsjednika Županijske skupštine ne bi trebalo biti jer koalicija stranaka Hrvatske demokratske zajednice i Hrvatske stranke umirovljenika ima većinu u Županijskoj skupštini, 18 vijećnika, od ukupnog broja.

Županijska skupština će imati ukupno 31 vijećnika i to iz već spomenute koalicije stranaka Hrvatske demokratske zajednice i Hrvatske stranke umirovljenika (18), zatim s kandidacijska liste Domovinskog pokreta i MOST-a (7) te šest članova koji su bili na listi SDP-a.

Prema nekim informacijama za predsjednika Skupštine Požeško-slavonske županije biti će predložen Vinko Kasana ispred većine koalicije stranaka Hrvatske demokratske zajednice i Hrvatske stranke umirovljenika. Uz Vinka Kasanu su još i slijedeći članovi koji su bili na toj listi, dr.sc. Željko Glavić, novoizabrani gradonačelnik Požege, koji je bio i nositelj liste, Marija Šarić, Miroslav Ivančić, Nikola Janković, Radoslav Vukoja,Jozo Buće, Ljerka Marukić Marko Jakeljić. Danijela Rezo, Slavko Čakalić, Alen Krajtner, Marijana Matijević Pejić, Ivan Barišić, Robert Knežević, Antun Frićer, Miro Rašić i Štefica Stojčević.

S kandidacijske liste Domovinskog pokreta i MOST-a članovi u Župsnijskoj skupštini bi trebali biti Josip Ređo, Vedrana Vondrak, Dijana Krpan, Mirela Mezak Matijević, Hrvoje Galić, Damir Razumović i Draženko Kljajić.

Članove u županijskoj skupštini ispred SDP-a trebali bi predstavljati Luka Samardžija, Arijana Pospišil, Mitar Obradović, Martina Vlašić Iljkić, Dinko Zima i Vladimir Milković.

Hoće li netko od njih i redova svojih koalicijskih i kandidacijskih lista odustati i ustupiti nekom drugom svoj mandat, iz nekog od razloga ostaje za vidjeti, a što će biti poznato na prvoj konstituirajućoj sjednici.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88