Za nabavku novog kombi vatrogasnog vozila grad Kutjevo izdvojio 95 tisuća kuna: “Nakon 11 godina smo uspjeli zatvoriti financijsku konstrukciju i nabaviti novo kombi vozilo za potrebe našeg DVD-a”

Autor: DK

Grad Kutjevo je iz proračuna za nabavku kombi vatrogasnog vozila izdvojilo 95 tisuća kuna. Dosadašnje kombi vozilo koje je staro 11 godina raspoređeno je u susjedno DVD Grabarje kojem je zbog operativnih i drugih potreba također bilo potrebno. I to je dokaza da je rad vatrogasaca na području grada Kutjeva prepoznato te da se ulaže u ono što je potrebno za funkcioniranje i rad društava.

Uz predstavnike vatrogasaca, predsjednika Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije Željka Petrovića, predsjednika DVD-a Kutjevo Josipa Ašembrenera te predsjednika DVD-a Grabarje Branka Vidu primopredaji vozila bili su nazočni kutjevački gradonačelnik Josip Budimir i predsjednik Gradskog vijeća grada Kutjeva Ivica Ribičić.

-Nakon 11 godina smo uspjeli zatvoriti financijsku konstrukciju i nabaviti novo kombi vozilo za potrebe našeg Dobrovoljnog vatrogasnog društva. Grad Kutjevo nam je najveći donator, na čelu s gradonačelnikom Josipom Budimirom, koji je izdvojio znatna sredstva bez kojih ne bi mogli kupiti to vozilo. Pomogla nam je također i Požeško-slavonska županija u svojim mogućnostima. Razliku financijskih sredstava kroz uštede u našem društvu uspjeli smo namaknuti za preostali potrebiti dio u kupovini. Vozilo će nam koristiti prvenstveno za prijevoz naše mladeži koja je sve prisutnija na raznim natjecanjima kako na lokalnoj tako i državnoj razini. Dakako da će se vozilo korisiti i prema potrebama za prijevoz vatrogasaca pri odlasku na veće intervencije – rekao je Josip Ašemberener, predsjednik DVD-a Kutjevo.

Sufinanciranje kupnje kombi vatrogasnog vozila na prijedlog gradonačelnika Kutjeva Josipa Budimir prihvaćeno je i uvršteno u proračun za 2018. godinu.

-Iz proračuna grada Kutjeva izdvojili smo 95 tisuća kuna za nabavku i sufinanciranje kombi vozila za naše vatrogasce ovdje u Kutjevu. Cijenimo rad naših vatrogasaca koji je više nego prepoznat. Aktivni su i puno rade, a posebno bi istakao rad s mladeži vatrogasaca koji su budućnost ovog društva. Vozilo je bilo potrebno i odlučili smo se da ga nabavimo uz pomoć i Požeško-slavonske županije. Vozilo koje je do sada koristilo DVD Kutjevo preraspodijeljeno je DVD-u Grabarje kojemu je također potrebno i duže vremena je čekalo da se iznađe mogućnost nabavke vozila i za njih. Pronašli smo prihvatljivo rješenje i kao što vidite svi su zadovoljni. Grad je financijski stabiliziran i izdvajamo značajnija sredstva za njihov rad što oni u potpunosti to i zaslužuju kao i sva druga vatrogasna društva na području grada Kutjeva – rekao je gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir.

Svoje zadovoljstvo dobivenim polovnim vozilo predsjednik DVD-a Grabarje Branko Vido nije skrivao koji je rekao kako je njima prvo kao takvo vozilo za njihove potrebe-

-Ovo je nama prvo transportno vozilo u našem društvu u Grabarju. Dugo smo ga čekali i ovo koje smo dobili u potpunosti će zadovoljiti naše potrebe iako smo priželjkivali novo. Uz kompromis i dogovor i ovo je dobro. Moram naglasiti da smo mi kao DVD koje ima više od 60 mladeži koja je jako aktivna i odlazi na brojna natjecanja kako na Području Požeško-slavonske županije i Slavonije tako i u druga mjesta po Hrvatskoj. Vozilo će imati svoju svrhu i ima opravdanost nabavke – naglasio je Branko Vido, predsjednik DVD-a Grabarje.

Sve pohvale gradu Kutjevu, gradonačelniku Josipu Budimiru, predsjedniku Gradskog vijeća Ivici Ribičiću ali i svim gradskim vijećnicima uputio je predsjednik Vatrogasne zajednice Poeško-slavonske županije Željko Petrović.

-Grad Kutjevo, na čelu s gradonačelnikom Josipom Budimirom uz Požeško-slavonsku županiju je senzibilna prema vatrogastvu. Uz grad Kutjevo koji je dao 95 tisuća kuna i Pož
eško-slavonska županija je sufinancirala kupnju vatrogasnog kombi vozila s pet tisuća kuna. Posebno pohvaljujem senzibilnost grada Kutjeva, gradonačelnika Budimira i predsjednika Gradskog vijeća Ivicu Ribičića, prema vatrogastvu i društvima koje im pripadaju. Oni su u zadnje gotovo dvije godine jako puno napravili za vatrogastvo. DVD Kutjevo koje je i Vatrogasni centar za područje grada Kutjeva i pripadajuća društva jedno je od boljih u našoj županiji. Uz ulaganje uz ljudstvo ulaže se i u opremu što je vidljivo i po ovom vozilu koje je nabavljeno za potrebe društva kako novog vozila za Kutjevo tako i polovnog za Grabarje prije svega za operativne aktivnosti. Grad Kutjevo puno pomaže i izdvaja znatna sredstva za vatrogasce. Osim redovitih sredstava koje doznačuju u dvanaestinama pomažu i pri plaćanju liječničkih pregleda vatrogasaca koji su obavezni. Moram istaknuti i da je grad Kutjevo obnovio gotovo sve domove i spremišta što je velika pomoć društvima – rekao je Željko Petrović predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije Željko Petrović dodajući kako je hvalevrijedno što se iz Požeško-slavonske županije na Državno natjecanje mladeži upućuje šest ekipa krajem rujna u Zadar te da su od tih šest ekipa četiri s područja grada Kutjeva što dovoljno govori o radu ekipa s mladeži.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: