Za 24 gospodarstvenika s područja grada Pleternice bespovratne financijske potpore

Autor: S.P./D.K.

Gradonačelnica grada Pleternice Marija Šarić potpisala je 24 ugovora o dodjeli potpore za ublažavanje negativnih posljedica na gospodarstvo uzrokovanih korona virusom (COVID-19) Radi se o potporama gospodarstvenicima koji su s području Grada Pleternice, za njih 24 koja je ukupna vrijednost potpora ukupne vrijednosti 156 tisuća kuna i to za očuvanje 80 radnih mjesta.

Grad Pleternica kao grad povoljnog poduzetničkog ozračja koji njeguje suradnju sa svojim poduzetnicima i gospodarstvenicima, nastoji sačuvati svako radno mjesto, posebice u kriznim situacijama. Stoga su danas potpisani ugovori upravu u svrhu očuvanja radnih mjesta kod poduzetnika i obrtnika čija je poslovna aktivnost narušena korona krizom.

Potpisano je 24 ugovora ukupne vrijednosti 150 tisuća kuna.”Svakom poduzetniku koji zapošljavana radnike i ima registrirano sjedište na području Grada isplatit će se nagrada za očuvanje radnih mjesta, po zaposlenom radniku. Podsjećamo da su osim ovih potpora, našim obrtnicima i poduzetnicima na raspolaganju i druge potpore iz Programa razvoja gospodarstva putem objavljenog javnog natječaja,” naglasila je direktorica Poduzetničkog centra Pleternica Barbara Rudež.

Na potpisivanju je, uz vlasnike poduzeća i obrta, bila i gradonačelnica Pleternice Marija Šarić sa zamjenikom Domagojem Katićem.

-U Programu razvoja gospodarstva osigurali smo sredstva, gdje naši poduzetnici mogu dobiti 1000, odnosno 3000 kuna ugostitelji, za svako radno mjesto koje je financirano od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Dakle, svi koji su dobili potporu HZZ zbog pada prometa, mogu dobiti od nas još dodatne naknade. Ukupno smo danas potpisali 24 ugovora, direktno smo tako pomogli 80 radnih mjesta na području Grada Pleternice sa 156 tisuća kuna – naglasila je gradonačelnica Marija Šarić.

-To je jedna od mjera koje Grad Pleternica radi kako bi pomogli poduzetnicima ne samo u redovnom poslovanju već i kada se dogode krizna razdoblja poput ovog s korona virusom. Njima to možda i nisu tako značajna sredstva, ali kad pogledamo da smo pomogli 80 radnih mjesta, onda možemo biti zadovoljni i reći kako je to ipak jedna direktna pomoć gospodarstvu,” dodala je gradonačelnica.

Uz ovu mjeru, Grad Pleternica je raspisao i natječaj iz Programa razvoja gospodarstva, a poduzetnici se mogu prijaviti za nabavku strojeva, opreme, edukaciju, za sve potpore vezane uz ulaganje u Poduzetničku zonu – gradnju, opremanje, posebna mjera za poduzetnike početnike i slično.

“To su mjere koje radimo zadnjih nekoliko godina. Ove godine smo išli i korak dalje, napravili smo on line prijave, kako bi olakšali i proceduru i smanjili papirologiju. Nastojimo da poduzetnicima što više olakšamo, da uz što jednostavniju proceduru dobiju sredstva koja će im pomoći i nadamo se, koja će potaknuti zapošljavanje na području grada Pleternice. To nam je konačni cilj.” zaključila je gradonačelnica Šarić.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek