Za 19 novorođenih sugrađana s područja grada Pleternice upriličeno primanje i novčano darivanje /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Upriličen je prijem za 19 novorođenih u posljednja tri mjeseca, s područja grada Pleternice, kojima je zbog odsutnosti gradonačelnice Pleternice Antonije Jozić, njen zamjenik Anto Barbarić uručio novčani dar i to po tisuću kuna za prvo dijete u obitelji, 1.500 za drugo dok je za treće i svako slijeće dijete po dvije tisuće kuna.

-U životu je najveći zločin nekome uzeti život, a najljepše je što se može u životu napraviti nekome darovati život. Čestitam vam što ste darovali život. Osobno imam četiri kćeri i to je ono što najljepše imam u životu – rekao je zamjenik pleterničke gradonačelnice Anto Barbarić pozdravljajući roditelje novorođenih.

2018. godine je na području grada Pleternice rođeno 74-ero djece dok je u 2017. godini jedno novorođeno dijete bilo više. Prijašnjih se godina broj novorođenih kretao između 90 i 100 mališana. Jedno od ohrabrenja je što je trend pada novorođenih zaustavljen, a za nadati se da biti povećanja.

Što se tiče smještaja djece u vrtiću, u kojem je prijem bio i upriličen ravnateljica te ustanove je naglasila kako će za svu novorođenu djecu biti mjesta po dovršetku izgradnje proširenja te da liste čekanja odlaze u povijest.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: