Yamaha otkrila dugo iščekivani YZF-R25

Autor: R.K.

Yamaha otkrila dugo iščekivani YZF-R25 (foto)

Maleni Yamahin sportaš YZF-R25 više nam nije nepoznanica. Za to se potrudio Indonezijski ogranak ovog branda koji je upravo predstavio novi sportski motocikl malenog obujma. Uz prve službene fotografije ovog noviteta tu su i tehnički podatci istog…

Nova Yamaha YZF-R25 maleni je sportaš pokretan paralelnim dvocilindrašem obujma 249 ccm. Taj motor Yamahinom novitetu osigurava 35.5 KS i 22.6 Nm okretnog momenta. Taj motor dizajniran je posebno za Azijsko i Indijsko tržište što samo potkrjepljuje do sada dostupne informacije koje govore kako će ovaj motocikl u Europu stići s većim i nešto jačim agregatom obujma 300 ccm.

Ono na što je Yamaha pazila prilikom stvaranja ovog sportaša malenog obujma jest njegova jednostavnost i relativno niska cijena proizvodnje. Tu je zato čelični cjevasti okvir s minimalnim brojem varova, dok su cilindri izrađeni iz DiASila, odnosno kombinacije aluminija i silikona koja smanjuje težinu agregata i pomaže u distribuciji topline. Ovaj 166 kg težak sportaš opremljen je spremnikom goriva zapremine 14 l, dok mu je sjedalo postavljeno na 780 mm od poda.

Yamaha za početak planira godišnje proizvesti 12.000 primjeraka ovog motocikla čija je cijena nekih 25.000 kuna. S tom cijenom Yamaha se opasno približila konkurenciji poput Honde CBR250R i Kawasakija 300 koji su malo jeftiniji, odnosno skuplji od modela YZF-R25.

izvoe:automotoportal

Više iz kategorije