Vruće janje pojeli bez pribora za jelo i to samo kidanjem mesa prstima (FOTO)

Autor: Jelenko Topić

ZAGRAĐE – „Graničarsko šokačko sijelo“ u Zagrađu, održano u dvorani „Kod Franje“,  kojega je organiziralo tamošnje kulturno-umjetničko društvo imalo je posebno i rijetko viđenu zanimljivost.

Domaćin Franja Ančurovski zajedno sa sinovima Igorom, Vinkom i Hrvojem za svoj stol i prijatelje pripremili su iznenađenje donijevši pred ponoć na stol vruće tek ispečeno janje koje su svi konzumirali i do kidanjem mesa tj. bez pribora za jelo. Na taj nčin su pokazali kako se nekada konzumirala pečena janjetina u ovim krajevima.

Tako je njihovo društvo sastavljeno od petnaestak mladića i djevojaka, te nekoliko  njihovih prijatelja za dvadesetak minuta cijelo pojelo janje ogolivši ga do kosti tako da je na ražnju ostao samo njegov kostur. Bilo im je to čak i „teško“ obaviti jer je meso bilo izuzetno vruće pa su morali paziti da se ne opeku dok su kidali dijelove pečenog janjeta i uživali u konzumiranju tog domaćeg specijaliteta sa ražnja!

O tome koliko je kao takva hrana zdrava nismo dobili odgovor od mladog interniste dr. Ivana Vukoje, zagrađanskog zeta, koji je “došao vidjeti” o kakvoj se to kvaliteti hrane radi!

Više iz kategorije