Vrijeme je za primjenu herbicida radi zaštite kukuruza od korova /FOTO/

Autor: D.M.
blank
blank
blank
blank
blank
blank

Jedan od najvećih ovogodišnjih poslova požeških ratara, sadnja kukuruza je pri kraju. Vremenske prilike im ovoga proljeća nisu bile naklonjene. Česte kiše su kvasile tlo što je otežavalo ulazak strojeva u njive.

Domagoj Salak, ratar iz Tekića uspio je ipak sadnju kukuruza obaviti na nešto više od 30 hektara sredinom travnja što je optimalan rok i jedan od preduvijeta za dobre prinose. Nakon toga je pala obilna kiša. Kukuruz sada klija, a to je vrijeme za zaštitu od korova i primjenu herbicida.

Pored ovoga, Domagoj je obavio prihranu i zaštitu pšenice na površini od oko 15 hetara. Inače ovaj poljoprivrednik obrađuje oko 60 hektara zemljišta, a pored kukuruza i pšenice zbog plodoreda uzgaja i druge culture kao što su soja, ječam I ostale.

Do prošle godine bavio se i tovom junadi. U turnusu je držao i do 50 tovljenika ali zbog niza teškoća je odustao od tog posla. Pandemija mu ne smeta za obavljanje poslova na njivama, ali ima problema oko nabave repromaterijala i zaštitnih sredstava. (D.M.)

Komentiraj:

blank
blank
blank
blank